Van-e segítség?

Tisztelt Prof. Dr. Karádi István úr, Bocsánat a zavarásért, de rögtön a lényegre térnék, mert a 79 éves édesanyámnál a veszprémi kórházban Vasculitis-t állapítottak meg. A kórházban hat hete fekszik, ami alatt nagyfokú leépülés történt. Az édesanyám lábán piros hólyagok keletkeztek (ezzel került be a kórházba is) melyek kifakadva nyílt sebet formáltak. Ez egy nagyon gyors folyamat volt, mert röpke két nap alatt szinte az egész térde alatt eleven lett, illetve a felfekvések jelei is megjelentek. Húgommal mindennap látogatjuk, ápoljuk, - próbálunk segíteni rajta (akár tisztába is rakjuk)., Amikor bekerült a kórházba teljesen ellátta önmagát, második emeleti lakásába föl-le közlekedett, és a mi nagyon fontos, hogy teljesen szobatiszta volt, azóta se a vizeletét se a székleltét nem tudja tartani, sőt a betegség szellemi sérüléseket is okozott. Tanácstalanul állunk-e nagy változás előtt, - nem értjük, hogy ez alatt a rövid idő alatt mitől romlott ennyit az állapota! A kezelésekről nem igazán tudunk sokat, csupán annyit, hogy szteroidokkal is kezelik, és ez alatt az idő alatt teljes zavartság jelentkezett nála. Teljesen tanácstalan vagyok, ezért szeretnék tanácsot, és útbaigazítás kérni, - mit lehet tenni, kihez forduljak, van-e valami lehetőség, - akár másik kórházba való átszállítás. Ennek lehetőségéről, mivoltáról szinte nem tudok semmit. Válaszát türelmetlenül, és köszönettel várom. Tanácsával kérem, segítsen nekem. Tisztelettel: Árvai Lászlóné

Dr. Bodnár Edina válasza vasculitis témában

Vasculitis sajnos nemcsak a bőrt, hanem a belső szerveket is érintheti. A vasculitis kiváltó okát kell megszűnteti, mely lehet fertőzés, gyógyszerszedés. A beteg zavartsága lehet a szteroidtól, a környezetváltozástól, de pl. szepszistől is. Amennyiben nem boldogulnak a Kórházban, a Kórházi osztály osztályvezetője kérheti a beteg átvételét a Bőrklinikára.

Megválaszolva: 2012. november 06.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Bőrre lokalizált vasculitis
Tisztelt Orvosszakértő! Kb. másfél, két hónapja (2020. február) foltokat vettem észre a bal lábszáramon, melyek egyre jobban terjedtek. Bőrgyógyászaton...
Ismeretlen betegség
2014 Novemberében kerültem Szegedre reumatológiára, érgyulladás gyanújával kezeltek. TÜneteim azóta is folyamatosan: hüvely, száj, szem szárazság, kóros...
Viszkető, sebes kiütések
Üdvözlöm! Legyen szíves segíteni nekem. 1 hete jöttek ki a lábamon ezek a pici (néhol nagyobb), vöröses, viszkető kiütések. Néhol a bőrfelszínből is...
Pattanások a háton
Kedves Doktornő! Évek óta gyulladt pattanások jelennek meg a hátamon. Korábban bőrgyógyász által javasolt gyógyszeres kezelés és gyógyszertári kikevert krém...
Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése