• Ismeretlen betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2014 Novemberében kerültem Szegedre reumatológiára, érgyulladás gyanújával kezeltek. TÜneteim azóta is folyamatosan: hüvely, száj, szem szárazság, kóros izületi gyulladás, nyelven lévő fekély szerű hólyagok, ízlelés szinte teljesen megszűnt, mások és egyformák az ízek. Azóta folyamatosan orvoshoz járunk és panaszaim nem szűnnek. A Szegedi klinikán Bechet nevű autoimmun betegségre gyanakodtak, ami nem igazolódott be. Szentesi sürgősségin egy alkalommal Sjögren szindrómára gyanakodtak. Jelenleg Szarvasra járunk egy belgyógyász főorvoshoz, ő szteroid injekciót adott a vállamba, ugyanis ez az izületi rész fáj jelenleg a legjobban. A többi tünetre egy "SPoonz immun mix-et adott, ami sajnos nem használt. Mivel a főorvos úr se mondja rá 100%ban hogy ez a Sjögren szindróma a bajom, ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy mégis kihez fordulhatnék panaszaimmal.

        Dr. Puskás Réka válasza a vasculitis témában

        Kedves Kérdező! Sajnos, a nem egészen egyértelmű érgyulladások diagnosztikája és kezelése nagyon nehéz dolog. Sjögren szindróma sem egyértelmű a leírt tünetek alapján. Immunológiai centrumot kellene felkeresnie, ahol az ilyen betegségek diagnosztikájával foglalkoznak. Orvosi egyetemeken általában van ilyen profilú osztály. Üdvözlettel, Puskás Réka

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2015. november 29., 18:15; Megválaszolva: 2015. december 04., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: