• Bőrre lokalizált vasculitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Orvosszakértő! Kb. másfél, két hónapja (2020. február) foltokat vettem észre a bal lábszáramon, melyek egyre jobban terjedtek. Bőrgyógyászaton jártam megnézetni március közepén, ahol a doktornő bőrre lokalizált vasculitist állapított meg. Március 13. óta szedek rá Rutascorbint a dr.nő javaslatára, egy dobozzal már beszedtem napi 3x1 dózisban, pár napja a második dobozt kezdtem meg. Vérvétel leletem gyulladást mutat a szervezetemben (CRP 12,40; Tireoglobulin 47,08; Anti-TPO 137,3), tudomásom van autoimmun betegségemről, mert lassan 9 éve pajzsmirigy alulműködésem van, néhány éve Hashimoto-thyreoditist állapítottak meg nálam (Letrox-ot szedek, jelenleg felváltva egyik nap 100, másik nap 125 mikrogrammot, mert magasabb volt a TSH, 3,114 volt legutóbb). A foltok viszont nem múlnak, sőt egyre jobban terjednek, már a jobb lábszáramon is vannak és a combomra is jönnek felfelé. Kiegészítésként antihisztamint javasolt még a bőrgyógyász, ezért elkezdtem szedni 4-5 napja Allegra 120 mg-os tablettát is. Egyéb szedett vitaminok az utóbbi 1-2 hónapban naponta: C-vitamin 1000 mg, D vitamin 3000 NE, multivitamin, kb. 1 hete szerves szelén 100 mikrogrammos. Háziorvosomat tájékoztattam, ő annyit mondott még, hogy esetleg vénaerősítőt (Detralex, Venotec, stb.) szedhetek még, de egyebet ő sem tudott tanácsolni. Viszont nagyon aggaszt ez a dolog és nem tudom jó ötlet-e ennyi mindent szedni rá egyszerre. Lehet ebből komolyabb dolog? Illetve Ön mit javasolna? További kivizsgálás szükséges? A képet a lábamról csatoltam. Segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel: Noémi

        Dr. Bodnár Edina válasza a vasculitis témában

        Kedves Noémi! Én azt gondolom, hogy további góckutatás lenne szükséges. A Rutascorbin+C-vitamin folytatását javaslom. Helyileg steroid kenőcsöket kellene alkalmazni.


        Kérdés: 2020. március 30., 14:28; Megválaszolva: 2020. április 10., 16:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2 napja jelent meg mi lehet ez kérem minnel hamarabb segitsen Képet megkapta?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.