hüvelygomba

Kedves Szakértő! 3-4 évente visszatérő hüvelygombával szenvedek. Általában pimafucort vagy pimafucin kúpot és kenőcsöt vagy Canestent írnak fel. Ha a gomba el is múlik, de a kenőcs annyira felmarja a bőrömet (főként a belső szeméremajkaknál) , hogy utána hosszú hetekig vörös és teljesen kicsípődik, kiszárad. A kezelés után mivel lehetne ezt enyhíteni? Kamillával és cickafarkfűvel próbálkoztam már, de nem volt az igazi. Illetve ilyenkor szabad-e tampont használni a kezelés után vagy csak a betét marad? A mostanában kapható probiotikus tampon megoldás lehet-e? A betét elég kényelmetlen viselet, főleg nyáron illetve éjszaka. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza gombás fertőzés témában

A tamponból a probiotikus vagy a betét javasolt, de csak menses idejére, a tisztasági betétet nem tanácsolom használni. Megelőzésképpen javasolt rendszeresen tejsavval irrigálni aktus után, ha antibiotikumot szed, használjon hüvelyi probiotikumot! A vulvát kívülről kenje be Bepanthennel!

Kérdés: 2012. július 11., 22:07; Megválaszolva: 2012. július 13., 17:06
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése