Anyajegy-vizsgálat és eredmény

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Decemberben kaptam egy leletet, melyre ez volt írva: Dg: intradermalis-dysplastikus naevus reg lumb. Ezt javasolták kimetszésre. A doktornő át sem nézett teljesen csak a hátam és azt mondta, hogy ráérek vele elmenni februárban is, mert decemberre meg januárra úgyse kapnék időpontot. Csak közben ez elfelejtődött és halogattam, ugyan most a hét végéig el akarok menni, de kicsit félek, hogy esetleg már késő (bár ez az anyajegy már 3 éve ugyan ilyen alakban van meg és csak most először voltam szűrésen) . Érdemes-e most idegeskednem? A másik kérdésem, hogy a párom pedig évenkénti kontrollra van kiírva. A kérdésem az, hogy évente valóban elég-e elmenni, vagy csak azért mondják, mert sok a beteg? Ha évente becsületesen elmegy és baj van, akkor benne lesz az idejében elkapott kategóriába? Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza anyajegy témában

Kedves Kérdező!

A dysplasticus nevusok veszélyes képződmények, így mindenképp forduljon mihamarabb orvoshoz. Biztosat csak a szövettani vizsgálat fog mondani a kimetszés után, addig nem derül ki, hogy van-e és mekkora a baj.

A párján valószínűleg semmi olyan elváltozást nem találtak, amely gyanús lenne, ezért mondták az éves kontrollt. Természetesen ha ő talál magán olyan anyajegyet, ami gyorsan növekszik, szabélytalan szélű, egyenetlen színű, esetleg kisfiókái vannak, akkor ne várja meg az egy évet, hanem keresse fel az orvost hamarabb.

Kérdés: 2012. május 19., 18:26; Megválaszolva: 2012. május 21., 23:05
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Idegentest a szervezetben
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór