Anyajegyelváltozás

Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni. Kettő darab kérdésem lenne. 1. A péniszemen kijött egy nagyon pici, barna anyajegy, valamelyik nap, de már nem is találom. Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e baj, hogy eltűnt, illetve ha rosszindulatú elváltozást okozna, akkor az biztosan látszódna a bőr felszínén? 2. Ami miatt jobban aggódom: A csatolt képen látható anyajegyem (bal belső combtőnél helyezkedik el) nagyon régen megvan, de most vettem észre, hogy nagyon nagyot nőtt. Feltűnően nagyot. Nem vagyok benne biztos, de mintha úgy lett volna eddig, hogy a növekedés előtti anyajegyet kitapintani nem lehetett, ha elhúztam a kezemet rajta, nem volt "érdes", nem türemkedett ki a bőrfelszínből, most viszont mintha már érezném hogy kitüremkedik. Ráadásul eddig teljesen egyszínű, egyárnyalatú volt, most pedig mintha lennének világosabb-sötétebb részei is. Viszonylag ritkán szoktam a környékén borotválni, most pont ezt tettem, ezért tűnt fel. Egyébként sosem vettem észre, hogy megvágtam volna. Eléggé megijedtem, mert tényleg nagyot nőtt. Azt szeretném kérdezni, hogy mi a teendő? A kórházak zárva vannak. Elküldtem a bőrszakrendelés e-mail címére is, ami alapján elvileg eldöntik, hogy be kell-e mennem. Még nem jött válasz. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen képről egyáltalán meg lehet-e ítélni, hogy igényel-e további teendőt? Valamint Ön milyennek ítéli meg kép alapján? Emiatt tényleg nagyon aggódom. A csatolt képet én szerkesztettem, ugyanaz az anyajegy látható rajta, csak két külön szemszögből.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza anyajegy témában

A kép alapján én nem látom rosszindulatúnak az elváltozást. De persze dermatoscoppal lehetne pontosan megítélni a dolgot.

Kérdés: 2021. január 03., 18:43; Megválaszolva: 2021. január 19., 14:57
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Festékes anyajegy
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Anyajegy
Szövettani eredmény értelmezése
Gyanús anyajegy
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Egyik talpamon már több éve megtalálható egy 2-3 mm körüli, gyanúsnak tűnő anyajegy (nem szabályos körvonal...