Szemölcs vagy anyajegy az orron

Tisztelt Doktornő Véleményét és tanácsát szeretném kérni. Pár évvel ezelőtt teljesen egy időben a bal szemem alatt és az orromon megjelent egy szemölcsnek tűnő elváltozás. Először kenegettem mindkettőt orvosi tanácsra, hogy elmúljon, de nem múlt el egyik sem, így a szemem alatt leégették, az orromon azonban azóta is ott van. Minimális növekedést észleltem az évek alatt. Legalább hatszor ellenőriztettem, sőt elmentem másik orvoshoz is,mivel az az orvos, akihez először fordultam, és aki leégette a szemem alatt is, nem tudta mi tévő legyen az orromon lévővel, évek múltán nem volt benne biztos, hogy az is szemölcs –e vagy anyajegy. Egy másik orvos azt írta az ellátási lapra ősszel, hogy orrháton 2 mm-es halvány vörös egy-egy apró teleangiectásiát tartalmazó modus. Elsősorban id. naevus suspect Basaliomára utaló egyértelmű jel nincsen. Azt mondta szerinte anyajegy, és kivágással lehet csak eltávolítani ami maradandó nyomot hagy. A problémám vele kapcsolatban csak annyi volt, hogy olyat is írt erre a lapra, hogy pl. fejbőrön nincs anyajegyem stb. pedig rá se nézett….Nyilván hiszek az orvosi véleménynek, de mivel kezdetekkor szemölcsről beszéltünk, és egy időben kettő jelent meg az arcomon, és most meg anyagjegyről….nem tudom mi tévő legyek, főleg, hogy az arcon az orromon van, nyilván annak örülnék, ha elég lenne az égetés, de az egészségem a legfontosabb szempont, bár ha anyajegyről is van szó, azt mondták nincs semmi rosszra utaló jel. Én bárhova elmennék, hogy valaki 100%-os bizonyossággal megállapítsa a minőségét az orromon található elváltozásnak, melyet én a másik szemölccsel együtt észleletem pár évvel ezelőtt, és volt olyan másik szakember aki azt mondta lehet csak szemölcs. Kérem szíves véleményét Ön szerint mi lehet ez (fotót csatolok) ill. kihez fordulhatnék, van e speciális gép bármi ami biztosra megmondaná mi ez. Bár elméletileg dermatoszkoppal visgálták és ennél jobb nincs, de hátha mégis tudna ajánlani mást, bitzosabbat. Őszintén szólva, most már szeretném ha eltűnhetne orromról ez az elváltozás.Újra csatolom a fotót. Növekedett minimálisan az évek során. Nagyon köszönöm előre is válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza anyajegy témában

Én inkább dermalis anyajegynek látom a kép alapján, amit műtéttel lehetne eltávolitani.

Kérdés: 2021. március 01., 17:48; Megválaszolva: 2021. március 10., 21:34
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Festékes anyajegy
Anyajegyelváltozás
Anyajegy
Szövettani eredmény értelmezése
Gyanús anyajegy
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Egyik talpamon már több éve megtalálható egy 2-3 mm körüli, gyanúsnak tűnő anyajegy (nem szabályos körvonal...