Festékes anyajegy

Kedves Doktornő! Az alábbi mellékelt leletet kaptam az anyajegyszürést követően. A kérdésem, hogy a lelet azt jelenti, hogy egy rosszindulatú elváltozást látott a doktor úr, vagy csak prevenciós céllal történik az adott (szeméramajakon található) anyajegy eltávolítása? Minden ében járok bőrgyógyászati szűrésre, azonban ezzel az anyajeggyel kapcsokatban igazából nem is emlékszem, hogy régóta fennálló kisebb méretű és közben megnőtt, vagy hirtelen jelent meg. Ha nem epilálok, valószínűleg észre sem veszem... Válaszát negköszönve: T. Zsuzsanna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza anyajegy témában

Kedves Zsuzsanna!

Dysplastikus anyajegynek írta le doktor úr, ami azt jelenti hogy még nem daganat, de daganatmegelőző állapot, amit mindenképp el kell távolítani.

Kérdés: 2021. március 12., 13:08; Megválaszolva: 2021. március 12., 14:55
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Anyajegyelváltozás
Anyajegy
Szövettani eredmény értelmezése
Gyanús anyajegy
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Egyik talpamon már több éve megtalálható egy 2-3 mm körüli, gyanúsnak tűnő anyajegy (nem szabályos körvonal...