Övsömör kiújulás szteroid miatt?

Édesanyámnál 6 hete diagnosztizálták az övsömört. Hetekig elviselhetetlen fájdalmai voltak, majd kezdtek száradni a kiütések és a fájdalmai is jóval enyhébbek lettek. Pár napja azonban újabb piros foltok jelentek meg, megint egy sávban, olyanok amelyből később a hólyagok lettek. Megkapott minden gyógyszert és kezelést amit otthon lehett (gyógyszer, krém, Bioptron lámpa stb.) Mivel mellékvesekéreg-elégtelenség miatt Cortefet szed, kérdésem, hogy kiújulhat-e a szteroid miatt újra az egész, vagy ez normális, hogy még megjelenhetnek új kiütések? Egyáltalán a Cortef mennyire ront a helyzeten? Nagyon köszönöm előre is a választT

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza övsömör témában

Tisztelt Kérdező!

A steroid kicsit visszanyomja az immunválaszt, ezért kialakulhat övsömör, melyet a bárányhimlő vírusa okozza, mely az ideggyökökben egy életen át ott marad. Ha az immunrendszer nem tudja ezt visszanyomni, akkor egy ideg lefutásának megfelelően előjöhet az övsömör.

Tisztelettel. Stehlich Gábor

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. május 11., 17:20; Megválaszolva: 2012. május 14., 13:15
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése