Hirdetés
      • Meddig kell szedni a Sotretet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő! Lányom 15 éves és 63 kg. 3 hónapig szedett napi 10 mg sotretet majd 3 hónapig 20 mg-ot. Az orvos mos 40mg-ot írt fel naponta, de igazából nem értem miért szükséges az adag emelése miután a bőre gyönyörű lett. Azt gondoltuk, hogy már nem is kell szednie, illetve, hogy a leszoktatás fázisába -ha van ilyen- érünk. Kb. mennyi ideig tart egy ilyen kúra, illetve valóban szükséges további emelt adag szedése? Segítségét előre ig köszönöm: Cs.Csilla

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a retinoid témában

        Tisztelt Kérdező! Azért szükséges az adag emelése, mert az ideális dózis az ön lánya esetében 30-40mg/naponta. Abban az esetben ha most abbahagyják, vissza fognak térni a panaszok, ezért szükséges tovább szedni, hogy végérvényesen megszabaduljon az acnétól. Ehhez az szükséges hogy beszedje a testsúlyának megfelelő telítő dózist, ami a lánya esetében: 7560mg.Jelenleg 2700mg-ot szedett be. Azért is szükséges a dózis emelése, hogy gyorsabban haladjanak. Ha beszedi a megfelelő dózist nagy valószínűséggel soha nem jönnek vissza a panaszok vagy csak enyhébb formában.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Gyöngyi

        Kérdés: 2012. március 20., 15:59; Megválaszolva: 2012. március 22., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: