Hirdetés
      • Makk szárazsága

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám a következő: Néhány éve arra lettem figyelmes, hogy a makkomon a bőr elkezdett kiszáradni, olyan repedések jelentek meg rajtam mint a nagyon kiszáradt talajon és már enyhébb szexuális tevékenység hatására is könnyen kipirosodik, foltos lesz. (26 éves koromban hirtelen meghíztam kb. 25 kg súlyfelesleggel rendelkezem ill. kb. két éven keresztül igen gyakran antibiotikumokat szedtem.) Azóta megpróbáltam kideríteni a neten, hogy mi lehet ez és arra a következtetésre jutottam, hogy keratinizációtól szenvedek. Azt találtam, hogy főleg a körülmetélt férfiak szenvednek ebben és náluk az előbőr vissaállítását ill. szintetikus anyagokkal való védelmét ajánlották. Én viszont nem vagyok körülmetélve. A tusfürdővel ill. szapannal való mosását már abba hagytam mert azt olvastam, hogy nagyon szárít és irritál. Már évek óta nem tapasztalok smegma képződést(legalább is olyan kevés, hogy alig látni), nem tudom ez milyen mértékben befolyásolja a szárazságot. Két bőrgyógyásznál is jártam, akik szerint ez normális de én tudom, hogy néhány éve még egyáltalán nem így nézett ki és azóta folyamatosan romlik. Szinte minden vizsgálaton átestem ami ilyenkor szokás, mind negatív lett. 4X150 mg fluconazole tartalmú gyógyszert is szedtem. Csatolok egy képet mely nem az én péniszemről készült de szinte teljesen ugyanazt az állapotot mutatja. A kérdésem az lenne, hogy alapvetően mi lehet az oka és visszafordítható-e valahogy? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrelváltozás témában

        Kedves Kérdező! Előfordulhat, hogy egy kezdődő lichen sclerosussal állunk szemben. Azt javaslom, hogy urológushoz forduljon problémájával. Ha egyéb területeken is jellemző a száraz bőr, endocrinológiai, ha esetleg nyálkahártya szárazsága is van, immunológiai kivizsgálás indokolt.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus Itt kérdezhet

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2012. január 28., 11:57; Megválaszolva: 2012. január 30., 20:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: