• Autoimmun

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

         

        12 éve  vagyok autoimmun beteg., alul működik a paizsmirigyem, magas a vérnyomásom, gyulladásban vannak az izületeim kezemben, lábaimban. Gyengének érzem magam, lépcsőt járni nem tudok, térdtől lefele nem hajlik a lábam. Reggel ha felébredek sokszor fáradtabban  érzem magam mint mikor  este lefekszem. Sokszor fél óra is kell ahhoz, hogy lábra tudjak állni. A bal lábszáram estére tiszta forró, még ruhán keresztül is érezni annyira lüktet és fáj, meg zsibbad. Régebben volt ezen a lábamon mélyvénás trombózis. Most nem régen diagnosztizáltak még nálam sistemas sclerozist, és raynaud szindromat is. Fáj a hátam, a derekam, nem tudok sokáig állni, menni, mert úgy érzem elájulok akkora derék fájdalmaim vannak. Jobb oldalon bordaközi fájdalom gyötör, mellkasi fájdalmak, görcsök, zsibbad a lábam, nem tudom a hideget elviselni. Már több orvos is megvizsgált, karácsony előtt kórházban is voltam, minden féle vizsgálatot elvégeztek rajtam csak MR-t nem.Sokféle gyógyszert szedek, de használni egyik sem használ, mert nem szünteti meg a fájdalmakat. Ha megyek orvoshoz, már úgy érzem elegük van belőlem, mert nem tudnak velem semmit csinálni, csak küldenek egyiktől a másik orvosig. Már többször eldöntöttem, hogy abba hagyom az egészet, de az erős és egész napos fájdalmaktól még mindig abban reménykedek, hogy lesz egy orvos aki segíteni tud. Ön szerint is reménytelen eset vagyok?

        Kérem írja meg mit tanácsol, mit tegyek, hogy könnyebb legyen a fájdalmakat elviselni.

        Diagnózis:

        Sistemas sclerosis /limitált cutan/ susp.

        Raynaud syndroma

        St.p.phelbothromb.cruris 1.d.

        Hypertonia

        Hypothyreosis sec.

        M.Basedow

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a autoimmun betegség témában

        Tisztelt Hölgyem!

        Szinte biztos vagyok abban, hogy tegnap ugyancsak Ön kérdezte meg ugyanezeket a dolgokat, csak miután a latin diagnózisokat lefordítottam Önnek magyarra, most magyarul említi a betegségeit. Most is ugyanazokat tudom mondani, mint amit az előző kérdésére adott válaszban leírtam. 

         


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010-02-08 20:42:45; Megválaszolva: 2010. február 08., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Egymillió migrénes
        Volt már valaha olyan mértékű fejfájásod, hogy nem tudtál dolgozni?
        Amire a férfiak a leginkább kíváncsiak
        A legfontosabb kérdések és válaszok a férfiegészségről.