Orvoshoz menni vagy nem menni?

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 26 éves nő vagyok, 22 évesen volt egy mélyvénás trombózisom (nem szedtem fogamzásgátlót, nem volt sérülésem, nem utaztam hosszabban, nincs örökletes hajlamom) , három éve Reynaud sy-t állapítottak meg nálam, tavaly pedig 25 hetesen megcsászároztak HELLP szndróma miatt. Lehet-e antifoszfolipid szindrómám, érdemes lenne-e kérnem rá (esetleg bármely egyéb autoimmun betegségre) kivizsgálást orvostól? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Sz.Tímea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza autoimmun betegség témában

Tisztelt Kérdező!

A Raynaud syndroma autoimmun betegségek bevezető jelensége lehet, főként systemás sclerosisé. Antiphospholipid syndromára jellemző a trombózis készség, ismétlődő vetélések. Javaslom, hogy a Raynaud syndromát megállapító szakorvossal konzultáljon további immunológiai vizsgálatok lehetőségéról. Ön nem kérhet vizsgálatot, ez a vizsgáló orvos kompetenciája.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. november 03., 21:54; Megválaszolva: 2013. november 09., 11:58
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Segitség a diagnosztizáláshoz.
1978-79 ben orrvérzésem, vérköpásem, rossz közérzetem, szem gyulladásom, orr nyálkahártya gyulladásom lett.Ezeket 1988 nyaráig kezelték. Akkor...
Autoimmun betegség
Kedves Doktornő/Doktor Úr! Az ínyem és a hüvelyem is állandó gyulladásban van. A parodontológus és a nőgyógyász szerint is autoimmun betegség...
Mi lehet a bajom?
Üdvözlöm! Sosem voltam telt, 45 kg volt a max. sajnos, de most már ott tartok, hogy 35 kg lettem, mert valami felemészti a szervezetemet, de nem tudják...
Autoimmun vizsgalata
Tisztelt Doktor, Elég amatőr kérdéssel fordulok önhöz, mivel nem vagyok orvos és mint sokmindenkit megrémítenek a veszélyes betegségek....
Magas ANA érték
Tisztelt Dr. Szántó Antónia! Sjögren miatt évente immunológiai kontroll vérvételre kell járnom. Eddigi eredményeim: 2010- Ana pozitív 1: 40...