• Autoimmun betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Rutinkivizsgálás során kiderült, hogy Sjögren antitestek vannak a véremben, illetve a reumafaktor szintem emelkedett. Semmilyen panaszom nem volt és egy éve, mióta ez kiderült, sem jelentkeztek panaszok. Azóta negyedévente járok vérvételre, ahol néha csökken, néha nő az antitestek száma. Kell-e ezzel a továbbiakban foglalkoznom, illetve előfordulhat-e, hogy bár az antitestek jelen vannak a véremben, soha nem fognak panaszt okozni? Köszönettel!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a autoimmun betegség témában

        Kedves Kérdező! Előfordulnak olyan esetek, nem is ritkán, hogy bár van autoantitest-szintben emelkedése, de nem alakul ki autoimmun betegség, viszont a rendszeres ellenőrzés továbbra is javasolt.


        Kérdés: 2012. január 12., 14:55; Megválaszolva: 2012. január 14., 12:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció