tudo-asztma

Udv! 55 eves edesanyam tobb mint 10 eve tudo asztmas, CT vizsgalatbol kiderult hogy a tudeje es a szive kozt 7mm csomo van. On szerint mennyire lehet sulyos? (amugy nagyon jo etvagya van es a sulyabol se nem vesztett) Koszonom!

Dr. Hangonyi Csilla válasza asztma ás mellkas CT-n észlelt eltérés témában

Kedves Kérdező!

Ha lehet írja meg, hogy miért készült édesanyjánál mellkas CT vizsgálat, dohányzik-e az édesanyja?

Önmagában egy 7 mm-es nyirokcsomó nem feltétlenül jelent súlyos betegséget. Lehet gyulladásos eredetű is. Jó lenne CT leletből több részletet látnom, pl. a leletező véleményét, hogy többet tudjak mondani. Ezzel a kicsi csomóval jelenleg mást nem kell tenni, mint rendszeresen ellenőrizni, és néhány hónap múlva a CT-t megismételni.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2012. november 26., 20:45 ;Megválaszolva: 2012. november 29., 19:47
Kérdések és válaszok: Asztma
Allergia asztma
Tisztelt Doktornő! 1 évvel ezelőtt megállapitották hogy asztmás vagyok! Kaptam rá Montelukast es Alvesco! Parlagfűre vagyok allergiás! Reflux...
Asztma és koronavírus oltás
Tisztelt Doktornő! 4 éve a tüdőgyógyász szakorvos Asthma-t állapított meg. Az értékeim: FVC 102%, FEV1 92%, FEV1/FVC 78 és FMF 65% voltak. Akkor...
Emfizéma panaszok
Richárd vagyok 25 éves 175 cm és 82 kg. Az utóbbi egy évben fogytam 15 kg-mot (lelki okokból is mert meghalt a nagymamám) illetve nagyon igyekszem...
Általanos k
Spirometria eredmény