• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az volna a kérdésem hogy nekem liszt allergiám van de nem mondtak vele kapcsolatban semmit sem. Hogy egyáltalán most mit kellene egyek , vagy nem muszáj betartani hogy mit lehet enni? Mert nem érzem hogy valami bajom lenne a lisztes dolgoktól, mert szinte mindenben van liszt. Előre is köszönöm válaszát! Szép napot!

        Dr. Csáki Csilla válasza a lisztallergia témában

        Kedves Kérdező! A lisztallergia nem azonos a valódi lisztérzékenységgel. A ténylegesen lisztérzékenyek nem ehetnek semmi olyat, ami glutént tartalmaz. De ez egy nagyon ritka betegség, amit csak bélből történő mintavétellel lehet biztosan megállapítani. Önnél feltehetően vagy bőrteszttel vagy vérvizsgálattal állapítottak meg "lisztallergiát", de lehetett talán liszt-atka allergia is, ami egy bizonyos poratkát jelent. A tünetmentes "lisztallergia" inkább keresztallergia szokott lenni légúti fűpollen allergiával. Ebben az esetben nem kell a leletet figyelembe venni. Tehát, ha nincsen semmi baja a lisztes ételektől, akkor semmiképpen nem indokolt a diétázás. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 19., 15:26; Megválaszolva: 2011. július 20., 08:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés