• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Nő/Úr! Az lenne a kérdésem hogy-mivel erős pollen allergiám van- (febr-okt) a Nutritiv vérvizsgálat kimutatott több pozitivitást! Köztük mogyoró Zeller stb.. További, komponens alapú vizsgálat során kiderült hogy a mogyoró (földi mogyoró elvilleg nem allergén életembe ) nem okoz szisztémas allergiát (soha nem vt meg tőlle semmi bajom ) csak helyi lokális OAS-t vagy semmit! Viszont a Zeller IgE nagyon magas lett és vélhetően attól feldagadt a szám es az arcom is kezdett illetve zsibbadt a nyelven is! És teszt alapján megvan az anaphylaxia veszélye az orvosom szerint! Azt mindenképp kerüljem! Viszont mivel egyszerű kikerülni nem szükséges adrenalin injekció de egy masik orvos szerint meg igen! Most akkor szükeséges vagy sem? Kicsit félek! Fölleg hogy sok olyan (fölleg szeletelt kenyeret láttam ami "zellert is tartalmaz"!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a ételallergia témában

        Kedves Kérdező! A pollenallergiások között, gyakori az úgynevezett keresztallergia, ami bizonyos zöldséges, gyümölcsök fogyasztásakor okozza a száj, nyelv duzzanatát, esetleg egyéb allergiás tüneteket. Ilyenkor antihisztamin tablettát lehet bevenni. Ezeknek az élelmiszereknek a párolt, főtt, sült formában történt fogyasztása nem okoz tüneteket. Véleményem szerint az anafilaxia az Ön esetében nem valószínű. Kerülje a nyers zeller fogyasztását, és figyelje az allergiás tüneteket. Ha azt veszi észre, hogy többféle ételre jelentkeznek komoly tünetek, konzultáljon allergológusával. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. november 23., 13:50; Megválaszolva: 2016. november 24., 06:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: