• kiűtéses allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        47 éves vagyok, előzmények nélkül tegnap hirtelen nagyon erős, nehezen elviselhető talp, majd tenyér majd comb, kar, hastáji viszketést éreztem, ami a fenti sorrendben terjedt. A viszkető területek erősen kivörösödtek, és 2-3 cm-es felduzzadt kiütések, jelentek meg rajta.Reggelre a kiütések eltűntek, szemem azonban nagyon bedagadt, beszűkült. A háziorvos egy Claritin Ultrával, és szemcseppel gyorsba elintézettnek tekinteti a dolgot azzal hogy biztos valami ételallergia "figyeljek mire vagyok érzékeny".Velem élő fogyasztott minden ételből, probléma nélkül, teljesen átlagos éteke voltak, csak mint mindennap, semmi tengeri, mogyoró stb.Igaz valami pollenallergiám van, ápr.-májusban, amit gyógyszerrel jó tudok kezelni, de ezenkívűli egyéb allergiáról nem tudok, soha hasonló kiütéseim nem voltak.Talán az étel keresztallergia kezdődik? Tudna e valami vizsgálatot javasolni, kihez forduljak? válaszát előre köszönöm!

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Mivel Ön eleve allergiás, elképzelhető, hogy valóban valamilyen étel-keresztallergia jelent meg. Ennek elemzéséhez tudnunk kellene, jelenleg milyen léguti allergiái vannak és azt is, nincs-e valamilyen eddig rejtve maradt ételallergiája (ez nem igazán valószínű, de semmi sem lehetetlen). Allergia vonatkozásában szívesen látom Önt magánrendelésemen, a Svábhegyi Gyógyintézetben (bővebben: www.gyerek-allergia.hu). Emellett gyakori, hogy gasztroenterológiai kórképek, bélfertőzés, gócos mandula, prosztata gyulladás okoznak allergiára hasonlító kiütéseket. Ha ismétlődnek a kiütések, akkor érdemes lenne részletes belgyógyászati kivizsgálásnak és fertőzéses góc keresésének alávetnie magát! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Kérdés: 2012. február 16., 19:43; Megválaszolva: 2012. február 17., 20:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: