Kocsonya őzgerincben

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 kisebb sertésköröm
  • 1 első csánk
  • kevés bőrke
  • fokhagyma
  • fél sertésfej húsa
  • 1 citrom
  • zöldpetrezselyem

Elkészítés:

A kocsonyahúst puhára főzöm és hűlni hagyom. Kicsontozom és egy nagyobb őzgerincsütő aljára rakom a citromkarikákat, zöldpetrezselymet. Rárakom a kihűlt húsokat és a levéből annyit öntök rá, hogy ellepje. Pár órára hűtőbe rakom, fogyasztás előtt 5 percre gőz fölé teszem és tálra borítom. Szeletekre vágom és úgy kínálom, citromos teával és világosra pirított rozskenyérrel. Szénhidrátot nem tartalmaz, a kalóriaérték is elhanyagolható!

Hasonló receptek

Sonkás rakott karfiol

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Májas rizottó

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sárgarépabundában sült pulykasteak

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: