Fűszeres marhaegytál
Hozzávalók:
- 1,5 kg marhahús (sovány)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 uborka
- 2 citrom
- 2 paprika (piros színű)
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál méz
- 2 dl tejszín
- bazsalikomlevelek
- só
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a magos belsejét kikaparjuk és 2 cm-es darabkákra szeleteljük. A citromokat negyedekre vágjuk. A húst felkockázzuk, majd a forró olajban megpirítjuk. Kivesszük, zsírjában az apróra vágott hagymát és fokhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a mézet, a húskockákat és összekeverjük. Végül a citromdarabokat, az uborkaszeleteket és a paprikát is belekeverjük. Megsózzuk és lefedve, kislángon 1 óráig főzzük. Amikor kész, a húst és a zöldségeket kivesszük, a főzőlevet áttörjük és a tejszínnel simára keverjük. A paprikákat kidobjuk. A mártást a húsra öntjük. Bazsalikommal díszítve, párolt rizzsel tálaljuk.
Hasonló receptek
Gombás máj sütőben sütve
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vidámfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Portugál feijoada
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes