Fűszeres marhaegytál

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhahús (sovány)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 uborka
  • 2 citrom
  • 2 paprika (piros színű)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál méz
  • 2 dl tejszín
  • bazsalikomlevelek

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a magos belsejét kikaparjuk és 2 cm-es darabkákra szeleteljük. A citromokat negyedekre vágjuk. A húst felkockázzuk, majd a forró olajban megpirítjuk. Kivesszük, zsírjában az apróra vágott hagymát és fokhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a mézet, a húskockákat és összekeverjük. Végül a citromdarabokat, az uborkaszeleteket és a paprikát is belekeverjük. Megsózzuk és lefedve, kislángon 1 óráig főzzük. Amikor kész, a húst és a zöldségeket kivesszük, a főzőlevet áttörjük és a tejszínnel simára keverjük. A paprikákat kidobjuk. A mártást a húsra öntjük. Bazsalikommal díszítve, párolt rizzsel tálaljuk.

Hasonló receptek

Ricottával töltött cukkini

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Aszpikos-zöldséges marhahús

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Lenygyel zöldbab tál

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: