Rozmaringos sült csirke

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész csirke
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 rozmaringág
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 16 kis burgonya
  • őrölt bors

Elkészítés:

A fokhagymát és 2 rozmaringágat apróra vágunk. A hagymákat 8 részre vágjuk. Az egészben hagyott rozmaringágat és a fokhagymát a csirke belsejébe tesszük. Az olajban elkeverjük az apróra vágott rozmaringot és sóval, borssal ízesítjük. Az olaj felével a csirkét kívülről bekenjük, a másik feléhez keverjük a burgonyát és a hagymát. Tűzálló tálra tesszük a húst meg a krumplikat és meleg sütőben készre sütjük (kb. 1 óra). A sütés vége előtt 10 perccel a húst alufóliával lefedjük.

Hasonló receptek

Cukkiniropogós

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldséges rizses szárnyasragu

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sertéscomb kolbászos burgonyával

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: