Rozmaringos sült csirke
Hozzávalók:
- 1 konyhakész csirke
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 rozmaringág
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 16 kis burgonya
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A fokhagymát és 2 rozmaringágat apróra vágunk. A hagymákat 8 részre vágjuk. Az egészben hagyott rozmaringágat és a fokhagymát a csirke belsejébe tesszük. Az olajban elkeverjük az apróra vágott rozmaringot és sóval, borssal ízesítjük. Az olaj felével a csirkét kívülről bekenjük, a másik feléhez keverjük a burgonyát és a hagymát. Tűzálló tálra tesszük a húst meg a krumplikat és meleg sütőben készre sütjük (kb. 1 óra). A sütés vége előtt 10 perccel a húst alufóliával lefedjük.
Hasonló receptek
Csudajó spenót
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes
Makarónitorta
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenót Mozzarellahálóban
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes