Rozmaringos sült csirke
Hozzávalók:
- 1 konyhakész csirke
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 rozmaringág
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 16 kis burgonya
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A fokhagymát és 2 rozmaringágat apróra vágunk. A hagymákat 8 részre vágjuk. Az egészben hagyott rozmaringágat és a fokhagymát a csirke belsejébe tesszük. Az olajban elkeverjük az apróra vágott rozmaringot és sóval, borssal ízesítjük. Az olaj felével a csirkét kívülről bekenjük, a másik feléhez keverjük a burgonyát és a hagymát. Tűzálló tálra tesszük a húst meg a krumplikat és meleg sütőben készre sütjük (kb. 1 óra). A sütés vége előtt 10 perccel a húst alufóliával lefedjük.
Hasonló receptek
Cukkiniropogós
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges rizses szárnyasragu
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sertéscomb kolbászos burgonyával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes