Rozmaringos sült csirke

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész csirke
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 rozmaringág
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 16 kis burgonya
  • őrölt bors

Elkészítés:

A fokhagymát és 2 rozmaringágat apróra vágunk. A hagymákat 8 részre vágjuk. Az egészben hagyott rozmaringágat és a fokhagymát a csirke belsejébe tesszük. Az olajban elkeverjük az apróra vágott rozmaringot és sóval, borssal ízesítjük. Az olaj felével a csirkét kívülről bekenjük, a másik feléhez keverjük a burgonyát és a hagymát. Tűzálló tálra tesszük a húst meg a krumplikat és meleg sütőben készre sütjük (kb. 1 óra). A sütés vége előtt 10 perccel a húst alufóliával lefedjük.

Hasonló receptek

Rozmaringos burgonya

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sáfrányos-csirkés rizs

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pulykamell távol-keleti módra

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: