Avokádós rákkoktél

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg garnélarák (konzerv)
  • 1 avokádó
  • egy csokor petrezselyem
  • fél citrom leve
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. brandy
  • fél ek. borecet
  • fél ek. mustár.

Elkészítés:

Az avokádót megmossuk, félbe vágjuk, a magját kiszedjük, majd kikaparjuk a belsejét (nagyjából 1 cm vastag maradjon a fala), és meglocsoljuk frissen facsart citromlével. Az aljából levágunk egy darabkát, hogy stabilabban álljon. A rákkonzervet átszűrjük, majd a kikapart avokádóhúshoz adjuk. Az olívaolajból, a tojássárgából, a brandyből, a mustárból és a borecetből krémet keverünk, enyhén sózzuk, fehérborssal meghintjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A masszát ráöntjük az avokádós rákokra, végül a keveréket a kivájt avokádókba töltjük. A tányért díszíthetjük egy-két petrezselyemlevéllel, citromkarikával, és néhány garnélarákkal.

Hasonló receptek

Paradicsomkocsonya

Előétel, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rizzsel töltött póréhagyma

Előétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajt házilag

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: