Sajtfondü almával
Hozzávalók:
- 4 szelet 2 centi vastag kenyér
- 1 mogyoróhagyma
- 50 dkg edami sajt
- 50 dkg füstölt sajt
- 4 evőkanál tej
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál almapálinka
- 4 alma (jonagold)
- 1 citrom
Elkészítés:
A kenyérszeletek héját levágjuk és a kenyérbelet felkockázzuk. A mogyoróhagymát kettévágjuk és a fondüedény alját bedörzsöljük. A sajtokat felkockázzuk. A tejet, a tejszínt, a sajtkockákat a fondüedénybe tesszük és állandóan kevergetve kislángon addig olvasztjuk, míg krémes masszát kapunk. A tűzről levéve belekeverjük a pálinkát és újra felforraljuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, húsukat négyfelé vágjuk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A kenyérkockákat és az almaszeleteket fondüvillával a sajtba mártva fogyasztjuk.
Hasonló receptek
Humusz (csicseriborsókrém)
Előétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tonhalpogácsa joghurtos uborkamártással
Előétel, Közepes
Csontritkulás, Cukormentes, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes
Tojásos füstölt lazac
Előétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes