Sajtfondü almával

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet 2 centi vastag kenyér
  • 1 mogyoróhagyma
  • 50 dkg edami sajt
  • 50 dkg füstölt sajt
  • 4 evőkanál tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál almapálinka
  • 4 alma (jonagold)
  • 1 citrom

Elkészítés:

A kenyérszeletek héját levágjuk és a kenyérbelet felkockázzuk. A mogyoróhagymát kettévágjuk és a fondüedény alját bedörzsöljük. A sajtokat felkockázzuk. A tejet, a tejszínt, a sajtkockákat a fondüedénybe tesszük és állandóan kevergetve kislángon addig olvasztjuk, míg krémes masszát kapunk. A tűzről levéve belekeverjük a pálinkát és újra felforraljuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, húsukat négyfelé vágjuk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A kenyérkockákat és az almaszeleteket fondüvillával a sajtba mártva fogyasztjuk.

Hasonló receptek

Humusz (csicseriborsókrém)

Előétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtfelfújt

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Ropogós magos háromszögek, avokádó krémmel

Előétel, Nehéz

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: