Receptkereső
Gombasaláta májjal és burgonyatortával
Hozzávalók:
- 4 szem burgonya
- 2 szál friss rozmaring
- 1,5 dl tejszín
- 3 tojás
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olaj
- 3 fej gomba
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál vörösborecet
- 1 fej fokhagyma
- 30 dkg borjúmáj
- 1 csomag salátakeverék
Elkészítés:
A meghámozott burgonyákat vékonyan felszeletelem, majd az apróra vágott rozmaringgal együtt egy keverőtálba teszem. Sózom, borsozom, majd hozzáöntöm a tejszínt, végül beledobom a tojásokat is. Az egészet alaposan összeforgatom, majd egy szilikon tortaformába téve 2000 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm a burgonyatortát. Amíg a torta sül, egy tálba kanalazom a mustárt és az olajat. Sóval és borssal ízesítem. Ezután vékonyan felcsíkozom a májat, majd a pácba téve, az egészet alaposan elkeverem és félre teszem. A gombát és a lilahagymát vékonyan felkarikázom, hozzáaprítom a petrezselymet is és egyszerre az egész mehet is a serpenyőbe. Pici só, pici bors, a vörösborecet és egy zúzott fokhagymával való ízesítés után ezt a gombás keveréket pár perc alatt készre pirítom. Ha a gombasaláta elkészült, elkezdem a tálalást. Egy nagy tányérra salátát halmozok és mellé kanalazom a kész gombasalátát. Ekkor ugyan abban a serpenyőben, melyben a gomba pirult, pár perc alatt megpirítom a mustáros májat is. Mire a burgonyatorta elkészül, megpirul a máj is. A tortát cikkekre vágom és a májjal együtt a tányéron várakozó saláta és a gomba mellé helyezem.