Gombasaláta májjal és burgonyatortával
Hozzávalók:
- 4 szem burgonya
- 2 szál friss rozmaring
- 1,5 dl tejszín
- 3 tojás
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olaj
- 3 fej gomba
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál vörösborecet
- 1 fej fokhagyma
- 30 dkg borjúmáj
- 1 csomag salátakeverék
Elkészítés:
A meghámozott burgonyákat vékonyan felszeletelem, majd az apróra vágott rozmaringgal együtt egy keverőtálba teszem. Sózom, borsozom, majd hozzáöntöm a tejszínt, végül beledobom a tojásokat is. Az egészet alaposan összeforgatom, majd egy szilikon tortaformába téve 2000 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm a burgonyatortát. Amíg a torta sül, egy tálba kanalazom a mustárt és az olajat. Sóval és borssal ízesítem. Ezután vékonyan felcsíkozom a májat, majd a pácba téve, az egészet alaposan elkeverem és félre teszem. A gombát és a lilahagymát vékonyan felkarikázom, hozzáaprítom a petrezselymet is és egyszerre az egész mehet is a serpenyőbe. Pici só, pici bors, a vörösborecet és egy zúzott fokhagymával való ízesítés után ezt a gombás keveréket pár perc alatt készre pirítom. Ha a gombasaláta elkészült, elkezdem a tálalást. Egy nagy tányérra salátát halmozok és mellé kanalazom a kész gombasalátát. Ekkor ugyan abban a serpenyőben, melyben a gomba pirult, pár perc alatt megpirítom a mustáros májat is. Mire a burgonyatorta elkészül, megpirul a máj is. A tortát cikkekre vágom és a májjal együtt a tányéron várakozó saláta és a gomba mellé helyezem.
Hasonló receptek
Sajtsaláta
Saláta, Könnyű
Crohn, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Nyers vegyes zöldségsaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Burgonyás zöldségsaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes