Burgonyás zöldségsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 kicsi (15 dkg) zellergumó
  • 25 dkg kígyóuborka
  • 10 dkg kemény
  • apró paradicsom
  • 2 kemény fejes saláta
  • 1 húsos zöldpaprika
  • 10 dkg ementáli sajt
  • másfél dl sűrű majonéz
  • fél dl tejszín
  • 1 citrom
  • ízlés szerint só és csipetnyi cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt
  • fehér bors.

Elkészítés:

Először elkészítem a saláta mártását: a majonézt simára keverem a tejszínnel, a citromlével, a sóval és a borssal, majd lefedve a hűtőszekrénybe teszem. A burgonyát héjában megfőzöm és még melegen meghámozva hagyom kihűlni. A zellert nagyon gondos tisztítás után egészben félpuhára párolom és ugyancsak hagyom kihűlni. A megmosott kígyóuborkát és a megmosott, kicsumázott zöldpaprikát lehetőleg egyforma vékony metéltre vágom és salátástálra teszem. A sajtot felcsíkozom. A kihűlt burgonyát és a zellert is metéltre vágom, majd az egészet a salátástálban összekeverem a tejszínes mártással. Jól átforgatom és a hűtőszekrényben lehűtöm a megmosott, leveleire szedett, megszárított és a csíkokra vágott fejes salátával együtt. Közvetlenül tálalás előtt keverem csak össze a salátacsíkokkal és azonnal tálalom. (Azért nem szabad előbb belekeverni a fejes salátát, mert ha fél óránál hosszabb ideig áll, összeesik és megpuhul, löttyedt lesz.)

Hasonló receptek

Frankfurti saláta

Saláta, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Burgonyasaláta bazsalikomos joghurtal

Saláta, Könnyű

Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Virslisaláta

Saláta, Könnyű

Crohn, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: