Receptkereső

Burgonyás zöldségsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 kicsi (15 dkg) zellergumó
  • 25 dkg kígyóuborka
  • 10 dkg kemény
  • apró paradicsom
  • 2 kemény fejes saláta
  • 1 húsos zöldpaprika
  • 10 dkg ementáli sajt
  • másfél dl sűrű majonéz
  • fél dl tejszín
  • 1 citrom
  • ízlés szerint só és csipetnyi cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt
  • fehér bors.

Elkészítés:

Először elkészítem a saláta mártását: a majonézt simára keverem a tejszínnel, a citromlével, a sóval és a borssal, majd lefedve a hűtőszekrénybe teszem. A burgonyát héjában megfőzöm és még melegen meghámozva hagyom kihűlni. A zellert nagyon gondos tisztítás után egészben félpuhára párolom és ugyancsak hagyom kihűlni. A megmosott kígyóuborkát és a megmosott, kicsumázott zöldpaprikát lehetőleg egyforma vékony metéltre vágom és salátástálra teszem. A sajtot felcsíkozom. A kihűlt burgonyát és a zellert is metéltre vágom, majd az egészet a salátástálban összekeverem a tejszínes mártással. Jól átforgatom és a hűtőszekrényben lehűtöm a megmosott, leveleire szedett, megszárított és a csíkokra vágott fejes salátával együtt. Közvetlenül tálalás előtt keverem csak össze a salátacsíkokkal és azonnal tálalom. (Azért nem szabad előbb belekeverni a fejes salátát, mert ha fél óránál hosszabb ideig áll, összeesik és megpuhul, löttyedt lesz.)

Új keresés

Válasszon diétát: