Sajtsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 400 g cékla
  • 200 g sárgarépa
  • 150 g burgonya
  • 100 g zsírszegény sajt
  • 200 g alma
  • 50 g vöröshagyma
  • 200 ml kefir
  • fehér bors
  • citromlé
  • mustár ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott, megtisztított burgonyát, céklát puhára főzzük és vékony karikákra szeleteljük. A megmosott, megtisztított almát és a sárgarépát reszelőn lereszeljük. A megtisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk. A zöldségféléket összekeverjük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sajtot. A kefirt a citromlével, sóval és borssal simára keverjük és a salátára öntjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tároljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Liechtensteini Homár saláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Görög saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Sonkás salátatál

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: