Sajtsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 400 g cékla
  • 200 g sárgarépa
  • 150 g burgonya
  • 100 g zsírszegény sajt
  • 200 g alma
  • 50 g vöröshagyma
  • 200 ml kefir
  • fehér bors
  • citromlé
  • mustár ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott, megtisztított burgonyát, céklát puhára főzzük és vékony karikákra szeleteljük. A megmosott, megtisztított almát és a sárgarépát reszelőn lereszeljük. A megtisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk. A zöldségféléket összekeverjük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sajtot. A kefirt a citromlével, sóval és borssal simára keverjük és a salátára öntjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tároljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Töltött kivi

Saláta, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Almás burgonyasaláta

Saláta, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Burgonyasaláta bazsalikomos joghurtal

Saláta, Könnyű

Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: