Sajtsaláta
Hozzávalók:
- 400 g cékla
- 200 g sárgarépa
- 150 g burgonya
- 100 g zsírszegény sajt
- 200 g alma
- 50 g vöröshagyma
- 200 ml kefir
- só
- fehér bors
- citromlé
- mustár ízlés szerint
Elkészítés:
A megmosott, megtisztított burgonyát, céklát puhára főzzük és vékony karikákra szeleteljük. A megmosott, megtisztított almát és a sárgarépát reszelőn lereszeljük. A megtisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk. A zöldségféléket összekeverjük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sajtot. A kefirt a citromlével, sóval és borssal simára keverjük és a salátára öntjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tároljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Töltött kivi
Saláta, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Görög saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Virslisaláta
Saláta, Könnyű
Crohn, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes