Sajtos-zöldséges csontleves

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 200 g csont
  • 160 g sárgarépa
  • 120 g petrezselyemgyökér
  • 80 g zeller
  • 40 g karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60 g reszelt sajt
  • 4-6 szem egész bors
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra szeleteljük, és a bő víznél megmosott csonttal együtt egy lábasban feltesszük főni. Sózzuk, beledobjuk a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, és a borsot, majd fedő alatt lassú tűzőn puhára főzzük a zöldségeket. Ha megfőtt a leves, leszűrjük, és tányérokba szedve, reszelt sajttal és zöldségekkel együtt tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 87 kcal, Szénhidrát: 9 g, Fehérje: 6 g, Zsír: 3 g.

Hasonló receptek

Zöldbabpörkölt

Főétel, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Szárnyashússal töltött alma

Főétel, Nehéz

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Tejszínes-zöldséges csirke jázminrizzsel

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: