Receptkereső

Sajtos-zöldséges csontleves

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 200 g csont
  • 160 g sárgarépa
  • 120 g petrezselyemgyökér
  • 80 g zeller
  • 40 g karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60 g reszelt sajt
  • 4-6 szem egész bors
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra szeleteljük, és a bő víznél megmosott csonttal együtt egy lábasban feltesszük főni. Sózzuk, beledobjuk a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, és a borsot, majd fedő alatt lassú tűzőn puhára főzzük a zöldségeket. Ha megfőtt a leves, leszűrjük, és tányérokba szedve, reszelt sajttal és zöldségekkel együtt tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 87 kcal, Szénhidrát: 9 g, Fehérje: 6 g, Zsír: 3 g.

Hasonló receptek

Rakott burgonya hallal

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás marhatokány

Főétel, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Baconnel és sajttal rakott csirkemell

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: