Sajtos-zöldséges csontleves
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 200 g csont
- 160 g sárgarépa
- 120 g petrezselyemgyökér
- 80 g zeller
- 40 g karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 60 g reszelt sajt
- 4-6 szem egész bors
- Tengeri só.
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra szeleteljük, és a bő víznél megmosott csonttal együtt egy lábasban feltesszük főni. Sózzuk, beledobjuk a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, és a borsot, majd fedő alatt lassú tűzőn puhára főzzük a zöldségeket. Ha megfőtt a leves, leszűrjük, és tányérokba szedve, reszelt sajttal és zöldségekkel együtt tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 87 kcal, Szénhidrát: 9 g, Fehérje: 6 g, Zsír: 3 g.
Hasonló receptek
Uborkamártás
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült csirkecomb céklás-sütőtökös bulgurral
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Tejszínes-zöldséges csirke jázminrizzsel
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes