Sajtos-zöldséges csontleves
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 200 g csont
- 160 g sárgarépa
- 120 g petrezselyemgyökér
- 80 g zeller
- 40 g karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 60 g reszelt sajt
- 4-6 szem egész bors
- Tengeri só.
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra szeleteljük, és a bő víznél megmosott csonttal együtt egy lábasban feltesszük főni. Sózzuk, beledobjuk a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, és a borsot, majd fedő alatt lassú tűzőn puhára főzzük a zöldségeket. Ha megfőtt a leves, leszűrjük, és tányérokba szedve, reszelt sajttal és zöldségekkel együtt tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 87 kcal, Szénhidrát: 9 g, Fehérje: 6 g, Zsír: 3 g.
Hasonló receptek
Chilis brokkoli, édesburgonya pürével
Főétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kacsasült naranccsal
Főétel, Közepes
Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Rakott brokkoli
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes