Sajtos-zöldséges csontleves

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 200 g csont
  • 160 g sárgarépa
  • 120 g petrezselyemgyökér
  • 80 g zeller
  • 40 g karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60 g reszelt sajt
  • 4-6 szem egész bors
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra szeleteljük, és a bő víznél megmosott csonttal együtt egy lábasban feltesszük főni. Sózzuk, beledobjuk a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, és a borsot, majd fedő alatt lassú tűzőn puhára főzzük a zöldségeket. Ha megfőtt a leves, leszűrjük, és tányérokba szedve, reszelt sajttal és zöldségekkel együtt tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 87 kcal, Szénhidrát: 9 g, Fehérje: 6 g, Zsír: 3 g.

Hasonló receptek

Chilis brokkoli, édesburgonya pürével

Főétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kacsasült naranccsal

Főétel, Közepes

Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Rakott brokkoli

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: