Receptkereső

Szárnyashússal töltött alma

Ételtípus: Főétel Nehézség: Nehéz

Diéta: Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg sült szárnyashús
  • 2 evőkanál Héra margarin
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl 1,5%-os tej
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió
  • 4 alma
  • 1 kisebb pritaminpaprika
  • 1 citrom
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A felolvasztott vajon a lisztet világosra pirítjuk, lassan belecsorgatjuk a tejet, és szüntelenül kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük, sóval, őrölt borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Beleforgatjuk az apróra vagdalt húst és a felkockázott paprikát. Az almák tetejéről egy szeletet levágunk, a magházat eltávolítjuk, a húsát kikaparjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag fala maradjon. A kivájt részeket felaprítva szintén a húsos mártáshoz adjuk. Az almákat citromlével bőségesen meglocsoljuk, majd a töltelékkel megtöltjük. Kivajazott tűzálló tálra helyezve, forró sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Azon melegében kínáljuk.

Hasonló receptek

Spenótkrémleves

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hagymás tepsidara

Főétel, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkepaprikás

Főétel, Közepes

Mogyorómentes, Gluténmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: