Szárnyashússal töltött alma
Hozzávalók:
- 20 dkg sült szárnyashús
- 2 evőkanál Héra margarin
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl 1,5%-os tej
- só
- őrölt bors
- reszelt szerecsendió
- 4 alma
- 1 kisebb pritaminpaprika
- 1 citrom
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A felolvasztott vajon a lisztet világosra pirítjuk, lassan belecsorgatjuk a tejet, és szüntelenül kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük, sóval, őrölt borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Beleforgatjuk az apróra vagdalt húst és a felkockázott paprikát. Az almák tetejéről egy szeletet levágunk, a magházat eltávolítjuk, a húsát kikaparjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag fala maradjon. A kivájt részeket felaprítva szintén a húsos mártáshoz adjuk. Az almákat citromlével bőségesen meglocsoljuk, majd a töltelékkel megtöltjük. Kivajazott tűzálló tálra helyezve, forró sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Azon melegében kínáljuk.
Hasonló receptek
Fűszeres kuszkusz
Főétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Tejszínes-zöldséges csirke jázminrizzsel
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótkrémleves
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes