Mandulás spenótleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss
  • leveles spenót
  • 1 fej hagyma
  • 6 dl csontlé (vagy leveskockából készített lé)
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 4-4 dkg tisztított mandula és margarin
  • 4-5 evőkanál ecet
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt fehér bors és kevés szerecsendió-reszelék
  • néhány petrezselyemlevél.

Elkészítés:

A megmosott spenótot, a megtisztított hagymát és fokhagymát durvára összevágom. A margarinra rászórom a lisztet, egy-két percig pirítom, majd hozzáadjuk a spenótot és a hagymát. Befedve párolom néhány percig. Ezután pürévé töröm, ráöntöm a csontlevet és jól összekeverem. A levest folyamatosan kevergetve felforralom, hozzáöntöm a tejszínt és habverővel belekeverem a reszelt sajtot. Ezután már nem forralom, csak melegen tartom. Lábosban másfél liter vizet forralok. Beleöntöm az ecetet, majd a tojásokat külön-külön felütve, egymás után óvatosan beleeresztem a forrásban lévő lébe. Nem keverem, nehogy a tojások szétmenjenek. Az újraforrástól számított négy perc múlva a tojásokat tányérokra rakom. A mandulát kis serpenyőben szárazon kevergetve megpirítom. A levest megsózom és csipetnyi borssal, szerecsendióval fűszerezem. 4 tányéron elosztom, beleteszek egy-egy tojást és petrezselyemlevéllel feldíszítve, a megpirított maggal meghintem.

Hasonló receptek

Diós szárnyas-krémleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sütőtökös bableves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

őszibarack-krémleves habgaluskával

Leves, Közepes

Epebetegség, Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: