Mandulás spenótleves
Hozzávalók:
- 50 dkg friss
- leveles spenót
- 1 fej hagyma
- 6 dl csontlé (vagy leveskockából készített lé)
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejszín
- 4 tojás
- 4-4 dkg tisztított mandula és margarin
- 4-5 evőkanál ecet
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt fehér bors és kevés szerecsendió-reszelék
- néhány petrezselyemlevél.
Elkészítés:
A megmosott spenótot, a megtisztított hagymát és fokhagymát durvára összevágom. A margarinra rászórom a lisztet, egy-két percig pirítom, majd hozzáadjuk a spenótot és a hagymát. Befedve párolom néhány percig. Ezután pürévé töröm, ráöntöm a csontlevet és jól összekeverem. A levest folyamatosan kevergetve felforralom, hozzáöntöm a tejszínt és habverővel belekeverem a reszelt sajtot. Ezután már nem forralom, csak melegen tartom. Lábosban másfél liter vizet forralok. Beleöntöm az ecetet, majd a tojásokat külön-külön felütve, egymás után óvatosan beleeresztem a forrásban lévő lébe. Nem keverem, nehogy a tojások szétmenjenek. Az újraforrástól számított négy perc múlva a tojásokat tányérokra rakom. A mandulát kis serpenyőben szárazon kevergetve megpirítom. A levest megsózom és csipetnyi borssal, szerecsendióval fűszerezem. 4 tányéron elosztom, beleteszek egy-egy tojást és petrezselyemlevéllel feldíszítve, a megpirított maggal meghintem.
Hasonló receptek
Almás csirkeleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Szalonnás újburgonyaleves
Leves, Könnyű
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Káposztaleves fűszeres csirkemájjal
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes