őszibarack-krémleves habgaluskával

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 8 dl tej
  • 70 dkg őszibarack
  • 3 púpozott evőkanál cukor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 citrom (reszelt héja)
  • fél tasak vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés:

A tejet a cukorral meg a tojássárgákkal keverjük össze és forraljuk fel. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, apránként szórjuk bele a porcukrot és addig verjük, amíg masszív habot kapunk, majd evőkanállal szaggassuk a forró tejbe. Lassú tűzön főzzük fél percig, fordítsuk meg és a másik oldalukat is főzzük meg. Szedjük tányérra, majd a visszamaradt tejbe tegyük bele a meghámozott, kimagozott, összevagdalt őszibarackot (kettőt tegyünk félre a tálaláshoz), a reszelt citromhéjat és főzzük 8 percig. A levest botmixerrel turmixoljuk krémesre, újból forraljuk fel és a kevés hideg vízzel simára kevert pudingporral sűrítsük be. Kevés forró levessel keverjük el a tejszínt és öntsük a levesbe. Most már ne főzzük tovább, hanem húzzuk le a tűzről és hideg vízfürdőbe téve, majd hűtőben hűtsük ki. Tálaláskor a hideg leves tetejét szórjuk meg őszibarack kockákkal és fektessük rá a habgaluskákat.

Hasonló receptek

Almaleves

Leves, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Gyümölcsleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Saláta leves

Leves, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: