őszibarack-krémleves habgaluskával

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 8 dl tej
  • 70 dkg őszibarack
  • 3 púpozott evőkanál cukor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 citrom (reszelt héja)
  • fél tasak vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés:

A tejet a cukorral meg a tojássárgákkal keverjük össze és forraljuk fel. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, apránként szórjuk bele a porcukrot és addig verjük, amíg masszív habot kapunk, majd evőkanállal szaggassuk a forró tejbe. Lassú tűzön főzzük fél percig, fordítsuk meg és a másik oldalukat is főzzük meg. Szedjük tányérra, majd a visszamaradt tejbe tegyük bele a meghámozott, kimagozott, összevagdalt őszibarackot (kettőt tegyünk félre a tálaláshoz), a reszelt citromhéjat és főzzük 8 percig. A levest botmixerrel turmixoljuk krémesre, újból forraljuk fel és a kevés hideg vízzel simára kevert pudingporral sűrítsük be. Kevés forró levessel keverjük el a tejszínt és öntsük a levesbe. Most már ne főzzük tovább, hanem húzzuk le a tűzről és hideg vízfürdőbe téve, majd hűtőben hűtsük ki. Tálaláskor a hideg leves tetejét szórjuk meg őszibarack kockákkal és fektessük rá a habgaluskákat.

Hasonló receptek

Murai halászlé

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Francia hagymaleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tárkonyos raguleves diétás

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn

Új keresés

Válasszon diétát: