Diós szárnyas-krémleves
Hozzávalók:
- 2 tyúkhúsleveskocka
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 5 dkg finomra darált dió
- 1 evőkanál durvára vágott dió
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csapott teáskanál currypor
- 1 késhegynyi törött fekete bors
- 5 dkg cérnametélt
- só.
Elkészítés:
A megmosott petrezselyemzöldet apróra metélem. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverem a lisztet. A cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzöm és meleg vízzel leöblítve, melegen is tartom. 8 dl vízbe beleteszem a húsleveskockákat, beleszórom a finomra darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyom. Tálaláskor leveses csészékbe osztom a főtt tésztát, majd rámerem a forró levest és meghintem a durvára vágott dióval.
Hasonló receptek
Sütőtökös bableves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spárgakrémleves másként
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Gluténmentes
Hideg joghurtleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes