Diós szárnyas-krémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 tyúkhúsleveskocka
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg finomra darált dió
  • 1 evőkanál durvára vágott dió
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csapott teáskanál currypor
  • 1 késhegynyi törött fekete bors
  • 5 dkg cérnametélt
  • só.

Elkészítés:

A megmosott petrezselyemzöldet apróra metélem. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverem a lisztet. A cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzöm és meleg vízzel leöblítve, melegen is tartom. 8 dl vízbe beleteszem a húsleveskockákat, beleszórom a finomra darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyom. Tálaláskor leveses csészékbe osztom a főtt tésztát, majd rámerem a forró levest és meghintem a durvára vágott dióval.

Hasonló receptek

Tejfölös gombaleves

Leves, Közepes

Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Májgombócleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Raviolis leves

Leves, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: