Királyi csirke
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 20 dkg gomba
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál csökkentett zsírtartalmú tejföl
- 2 evőkanál margarin
- 1 púpozott evőkanál graham-liszt
- 1/2 dl víz
- 1 kiskanál grill fűszerkeverék
- só
- őrölt fehér bors
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellet 1 cm széles csíkokra vágjuk, grill fűszerrel megszórjuk, majd a felmelegített margarinban minden oldalát jól átsütjük. Ezután kis vizet aláöntve, fedő alatt elkezdjük puhára párolni, majd hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát és befejezzük a műveletet. A kimagvazott paprikát félbevágjuk és forrásban lévő, enyhén sós vízben 5 perc alatt előfőzzük. A tejszínt összekeverjük a liszttel, a tejföllel, 1/2 dl vízzel és a paprikával, majd együtt a gombás hús közé keverjük. Kevergetve 5 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk és petrezselyemmel meghintjük.
Hasonló receptek
Csirkemáj tejszínes gombamártással
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
őszibarackos csirkemell
Húsétel, Közepes
Gyomorfekély, Crohn, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Vörösboros hátszín
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes