Pulykatekercs zöldségcsíkokkal

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 nagy sárgarépa
  • 2 cukkini
  • 2 pirospaprika
  • 8 nagyon vékony szelet pulykahús
  • 8 teáskanál bazsalikomszósz
  • 8 hústű
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • tengeri só
  • bors.

Elkészítés:

A sárgarépát tisztítjuk, a cukkinit hámozzuk is, de aztán mindkettőt vékony szeletekre vágjuk, fontos, hogy hosszában. Most jön a trükk: ezeket keresztben félbevágjuk, majd hosszában tovább daraboljuk. Mikor már jól összezavarodtak, félretesszük őket. A paprikát félbevágjuk, megtisztítjuk és csak úgy vékony csíkokra vágjuk. Bőséges sós vizet forralunk. A meghasonlott répadarabokat bő 2 percig főzzük benne, majd hozzáadjuk a paprikát. Egy perc alatt összefőnek. Hozzátesszük a cukkinit és adunk még 1 percet az édes hármasnak. Végül a vizet leöntjük és a zöldségeket hideg vízzel öblítjük le. A pulykaszeleteket kézzel kinyomkodjuk és mindegyikre kenünk 1 teáskanálnyi bazsalikomszószt, majd megsózzuk, megborsozzuk őket. A húsokra rátesszük a zöldségcsíkokat, aztán felcsavarjuk és a két végét hústűvel rögzítjük. Egy nagy lábosban olajat melegítünk, s a tekercseket 15-20 percig, közepes lángon aranybarnára sütjük. A maradék zöldséget megfűszerezzük és az olajban megpirítjuk, hogy méltó kísérői legyenek a pulykatekercseknek.

Hasonló receptek

Csirkemáj tejszínes gombamártással

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos busa

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás

Gombás máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: