Sóskaleves
Hozzávalók:
- fél liter tej
- 60 dkg sóskalevél
- 3 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál porcukor
- só.
Elkészítés:
A sóskaleveleket alapos mosást követően megszabadítom a keményebb levélnyelektől, majd 15 percre beáztatom 2 deci sós vízbe. A tejjel együtt összeturmixolom, majd a tejföllel és a porcukorral ízesítem.
Hasonló receptek
Fűszeres krémleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Egzotikus lencseleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Karfiolleves lazaccal
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes