Fűszeres krémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg tejszínes krémsajt
  • 4-4 evőkanál friss kapor és snidling
  • 2 evőkanál friss tárkony
  • 1-1 evőkanál friss koriander- és mentalevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl szénsavmentes ásványvíz
  • őrölt bors

Elkészítés:

A friss zöldfűszereket leöblítjük és finomra vágjuk. Salátástálban alaposan összekeverjük a krémsajtot a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd megsózzuk, megborsozzuk. Fokozatosan hozzáadjuk a jegesre hűtött vizet, addig, amíg sűrű levest kapunk. Ha nem elég a megadott vízmennyiség, kanalanként adjunk hozzá még vizet. Lefedjük és egy órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt, ha szükséges, utófűszerezzük és jegesre hűtött leveses csészékbe töltjük. Petrezselyemlevelekkel díszítjük és hidegen tálaljuk.

Hasonló receptek

Padlizsánkrémleves parmezáncsipsszel

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Egzotikus lencseleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Almaleves

Leves, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: