Fűszeres krémleves
Hozzávalók:
- 50 dkg tejszínes krémsajt
- 4-4 evőkanál friss kapor és snidling
- 2 evőkanál friss tárkony
- 1-1 evőkanál friss koriander- és mentalevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl szénsavmentes ásványvíz
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A friss zöldfűszereket leöblítjük és finomra vágjuk. Salátástálban alaposan összekeverjük a krémsajtot a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd megsózzuk, megborsozzuk. Fokozatosan hozzáadjuk a jegesre hűtött vizet, addig, amíg sűrű levest kapunk. Ha nem elég a megadott vízmennyiség, kanalanként adjunk hozzá még vizet. Lefedjük és egy órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt, ha szükséges, utófűszerezzük és jegesre hűtött leveses csészékbe töltjük. Petrezselyemlevelekkel díszítjük és hidegen tálaljuk.
Hasonló receptek
Csalánkrém leves
Leves, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Csontritkulás, Cukormentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal
Leves, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Citromos aszaltgyümölcs-leves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes