Fűszeres krémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg tejszínes krémsajt
  • 4-4 evőkanál friss kapor és snidling
  • 2 evőkanál friss tárkony
  • 1-1 evőkanál friss koriander- és mentalevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl szénsavmentes ásványvíz
  • őrölt bors

Elkészítés:

A friss zöldfűszereket leöblítjük és finomra vágjuk. Salátástálban alaposan összekeverjük a krémsajtot a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd megsózzuk, megborsozzuk. Fokozatosan hozzáadjuk a jegesre hűtött vizet, addig, amíg sűrű levest kapunk. Ha nem elég a megadott vízmennyiség, kanalanként adjunk hozzá még vizet. Lefedjük és egy órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt, ha szükséges, utófűszerezzük és jegesre hűtött leveses csészékbe töltjük. Petrezselyemlevelekkel díszítjük és hidegen tálaljuk.

Hasonló receptek

Karfiolos karalábé leves

Leves, Könnyű

Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal

Leves, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Murai halászlé

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: