Karfiolleves lazaccal
Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 1 fej vöröshagyma
- 1 póréhagyma (fehér része)
- 1 zellerszár
- 5 dkg vaj
- 25 dkg burgonya
- 40 dkg lazac (nyers)
- 20 dkg lazac (füstölt)
- 2 evőkanál kapor (apróra vágott)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a hagymát apróra, a zellerszárat és a pórét kis darabokra vágjuk. A hagymát, a pórét, a zellert vajban megpároljuk, majd 1 liter vízzel felöntjük, beletesszük a karfiolt, felforraljuk és 20 percig főzzük. A burgonyákat kis kockákra, a nyers lazacot nagyobb darabokra vágjuk. A levest turmixoljuk, majd újra felforraljuk, beletesszük a nyers lazacdarabokat és a burgonyát. Sóval, borssal ízesítjük, majd 10 percig kislángon főzzük. A füstölt lazacot csíkokra vágjuk. A levest tányérokra adagoljuk, a füstölt lazacdarabokat a tetejükre osztjuk és kaporral megszórjuk.
Hasonló receptek
Currys csirkeleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Cukormentes
Pórés-zelleres csirkeleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fejtett bableves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes