Egzotikus lencseleves
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 10 dkg főtt csirkehús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 1 burgonya
- 3 cm friss gyömbér (darabka)
- 3 evőkanál olaj
- fél kávéskanál kömény
- 1-1 evőkanál curry és petrezselyem
- 1,5 liter tyúkhúsleves (leveskockából)
- 2 dl kókusztej
- 1 citrom (leve)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát kockákra vágjuk, a gyömbért meghámozzuk és három darabra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megpirítjuk benne a hagymát, a répát és a krumplit, megszórjuk köménnyel, curryvel és belekeverjük a gyömbérdarabokat. Két percig kevergetve pároljuk, aztán hozzáadjuk az előző nap beáztatott lencsét meg a húslevest, megsózzuk, megborsozzuk. Felforraljuk, aztán 20 percig kislángon főzzük. Beleöntjük a kókusztejet és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a citrom levét és ha szükséges, utófűszerezzük. Tányérokba adagoljuk, beletesszük a kockákra vágott csirkehúst és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Hasonló receptek
Joghurtos uborkaleves
Leves, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Frankfurti leves
Leves
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Cukkinikrémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes