Egzotikus lencseleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse
  • 10 dkg főtt csirkehús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 burgonya
  • 3 cm friss gyömbér (darabka)
  • 3 evőkanál olaj
  • fél kávéskanál kömény
  • 1-1 evőkanál curry és petrezselyem
  • 1,5 liter tyúkhúsleves (leveskockából)
  • 2 dl kókusztej
  • 1 citrom (leve)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát kockákra vágjuk, a gyömbért meghámozzuk és három darabra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megpirítjuk benne a hagymát, a répát és a krumplit, megszórjuk köménnyel, curryvel és belekeverjük a gyömbérdarabokat. Két percig kevergetve pároljuk, aztán hozzáadjuk az előző nap beáztatott lencsét meg a húslevest, megsózzuk, megborsozzuk. Felforraljuk, aztán 20 percig kislángon főzzük. Beleöntjük a kókusztejet és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a citrom levét és ha szükséges, utófűszerezzük. Tányérokba adagoljuk, beletesszük a kockákra vágott csirkehúst és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Hasonló receptek

Joghurtos uborkaleves

Leves, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Frankfurti leves

Leves

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Cukkinikrémleves

Leves, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: