POLITRATE DEPOT 22,5 mg por és oldószer retard szuszpenziós injekcióhoz (1x) adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Politrate Depot és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Politrate Depot fehér port tartalmazó injekciós üveg, amelyből izomba beadandó szuszpenziós injekció készíthető. A Politrate Depot hatóanyaga a leuprorelin (vagy más néven leuprolid), amely a luteinizáló hormon felszabadító hormon (LHRH) agonisták közé tartozik (a tesztoszteron - az egyik nemi hormon - szintjét csökkentő gyógyszerek).

A Politrate Depot-t kezelőorvosa írta fel Önnek az előrehaladott prosztatadaganat tüneteinek enyhítésére (palliatív kezelésére).

2. Tudnivalók a Politrate Depot alkalmazása előtt

Nem alkalmazzák Önnél a Politrate Depot-t:

  • ha allergiás (túlérzékeny) az LHRH-ra, az LHRH agonistákra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Allergiás reakció lehet a kiütés, a viszketés, a nehézlégzés vagy az arc, az ajkak, a torok vagy a nyelv duzzanata.
  • ha a heréit sebészi úton eltávolították (orhiektómia).
  • ha Ön nő vagy gyermek.
  • A Politrate Depot önmagában nem alkalmazható a prosztatadaganat kezelésére, ha a gerincvelőre valami nyomást gyakorol, vagy ha a daganat átterjedt a gerincre.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Mielőtt alkalmazzák Önnél a Politrate Depo-t beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Richter Gedeon Vegyészeti Gyár NyRt.

Hatóanyag: leuprorelin acetate

Normatív TB támogatás: nem

Közgyógyellátásra adható: igen

EÜ támogatásra adható: nem

EÜ 100% támogatásra adható: igen

Kiadhatóság: nincs adat

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Előfordulhat, hogy állapota a kezelés első heteiben, kezdetben rosszabbodik, a kezelés folyamán azonban javulni fog. A kezdetben fellépő tünetek az alábbiak lehetnek: a tesztoszteron (férfi hormon) szintjének átmeneti emelkedése, hőhullám, csontfájdalom, bármilyen idegrendszeri zavar (például depresszió) vagy húgyúti elzáródás.

Amennyiben úgy érzi, hogy allergiás reakciót tapasztal (légszomj, asztma, szénanátha, arcduzzanat, csalánkiütés, bőrkiütés), akkor hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és tájékoztassa kezelőorvosát.

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi betegségek valamelyikében szenved, vagy ezek kockázatának van kitéve, mert lehet, hogy az állapotát gyakrabban kell ellenőrizni:

  • bármilyen ismeretlen eredetű véraláfutást vagy vérzést tapasztal, vagy ha általában rossz a közérzete. Ritka esetben bár, de ezek a vörösvértestek vagy a fehérvérsejtek számának változására utaló tünetek lehetnek.
  • ha anyagcsere-betegségben szenved.
  • szívproblémái vannak vagy érzi a szívverését (palpitáció).
  • ha cukorbetegségben szenved.

Kezelőorvosának tudnia kell arról, ha az Ön kórtörténetében az agyalapi mirigy nem rosszindulatú tumora (hipofízis adenómája) szerepel. Hipofízis-apoplexiáról (az agyalapi mirigy részleges szövetvesztéséről) számoltak be hipofízis-adenómában szenvedő betegek ilyen típusú gyógyszeres kezelésének megkezdése után. A hipofízis-apoplexia tünete lehet a hirtelen jelentkező fejfájás, a meningizmus (az agyhártyagyulladás tünetei agyhártyagyulladás nélkül), a látászavarok vagy megváltozott látás (akár vakság is) és alkalmanként a tudatszint csökkenése.

Kezelőorvosának tudnia kell, ha Önnél vérzési rendellenesség, csökkent vérlemezkeszám (trombocitopénia) áll fenn, vagy véralvadásgátló-kezelésben részesül. Lehetséges, hogy figyelemmel kell kísérni a májműködését, mivel a leuprorelin-kezeléssel összefüggésben a máj elváltozásairól és (a bőr és a szemfehérje) sárgaságáról számoltak be.Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Címkék: POLITRATE,

További gyógyszerek leuprorelin acetate hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS