IBUPROFEN/PARACETAMOL ALKALOID-INT 200 mg/500 mg filmtabletta

betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT 200 mg/500 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Ön gyógyszerének neve Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT 200 mg/500 mg filmtabletta (a betegtájékoztató további részében Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT néven szerepel). Az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT kétféle hatóanyagot tartalmaz (amelyek gyógyszer hatásáért felelősek). Ez a két hatóanyag az ibuprofén és a paracetamol.

Az ibuprofén az úgynevezett nem‑szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek csoportjába tartozik (angol rövidítéssel NSAID). Az NSAID‑ok csökkentik a fájdalmat és a duzzanatot, és csillapítják a lázat.

A paracetamol olyan fájdalomcsillapító, amely az ibuproféntől eltérő módon csökkenti a fájdalmat és csillapítja a lázat.

Az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT enyhe és közepesen erős fájdalom rövid távú kezelésére alkalmazható a következő állapotokban: migrén, fejfájás, hátfájás, menstruációs fájdalom, fogfájás, izomfájdalmak, megfázás és influenza tünetei, torokfájás és láz.

Forduljon kezelőorvosához, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

IBUPROFEN/PARACETAMOL ALKALOID-INT 200 mg/500 mg filmtabletta GYÓGYSZERINFÓK

Hatóanyag
ibuprofen, paracetamol

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal >

Gyártó:
Alkaloid-int d.o.o.
Vényköteles?
vényköteles
vényköteles
A gyógyszer orvosi receptre alkalmazható: Orvoskereső

Kiszerelések

  • 10x
  • 20x
Laktóz:
nincs
Glutén:
nincs
Benzoát:
nincs

Betegtájékoztató tartalom

2. Tudnivalók az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT 200 mg/500 mg filmtabletta szedése előtt

Ne szedje az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT‑et, ha:

  • már szed bármilyen más paracetamol tartalmú készítményt;
  • bármilyen más fájdalomcsillapító készítményt, beleértve az ibuprofént, a nagy adagban acetilszalicilsavat (napi 75 mg adag felett) vagy egyéb nem‑szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszert (NSAID‑ot), köztük pl. ciklooxigenáz‑2 (COX‑2) gátlót szed;
  • allergiás az ibuprofénre, a paracetamolravagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
  • allergiás az acetilszalicilsavra vagy más NSAID készítményre;
  • gyomor‑ vagy nyombélfekélye, illetve gyomor‑vagy nyombél‑(vékonybél) vérzése van, vagy korábban bármikor előfordult Önnél;
  • véralvadási (koagulációs) betegségben szenved;
  • szív‑, máj‑, vagy veseelégtelenségbenszenved,
  • a terhesség utolsó 3 hónapjában van;
  • 18 évesnél fiatalabb.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:

  • fertőző betegségben szenved‑ lásd alább a „Fertőzések” című részt;
  • Ön időskorú;
  • asztmásvagy korábban asztmában szenvedett;
  • vese-, szív- máj- vagy bélbetegségben szenved.
  • szisztémás lupusz eritematozuszban(SLE) szenved. Ez olyan immunrendszeri betegség, amely a kötőszövetet érintve ízületi fájdalmat, bőrelváltozásokat és egyéb szervi rendellenességet vagy más kevert kötőszöveti betegséget okoz;
  • emésztőrendszeri betegségekben vagy krónikus gyulladásos bélbetegségben(pl. fekélyes vastagbélgyulladás [kolitisz ulceróza], Crohn‑betegség) szenved;
  • a terhesség első 6 hónapjábanvan vagy szoptat;
  • gyermekvállalást tervez.

Az ibuprofénhez hasonló gyulladásgátló/fájdalomcsillapító gyógyszerek esetleg kissé növelhetik a szívroham vagy sztrók (agyi érkatasztrófa) kockázatát, különösen nagy adagban történő alkalmazás esetén. Ne lépje túl az ajánlott adagot, illetve a kezelés időtartamát.

Az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT szedése előtt mindig beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:

  • szívbetegségben szenved, beleértve a szívelégtelenséget, a mellkasi fájdalmat (anginát), vagy ha szívrohama, ércsere (bájpassz) műtéte, perifériás artériabetegsége (rossz vérkeringés a lábban a beszűkült vagy elzáródott artériák miatt), illetve ha bármilyen eredetű sztrókja (agyi érkatasztrófa) volt (beleértve a „mini sztrókot” vagy a tranziens iszkémiás rohamot (angol rövidítéssel TIA – átmeneti oxigénhiányos roham);
  • magas vérnyomásban, cukorbetegségben szenved, magas a koleszterinszintje, családi kórtörténetében szívbetegség vagy sztrók (agyi érkatasztrófa) szerepel, illetve ha Ön dohányzik.

Fertőzések

Az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT elfedheti a fertőzés tüneteit, például a lázat és a fájdalmat. Emiatt lehetséges, hogy az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT késleltetheti a fertőzés megfelelő kezelését, ami növelheti a szövődmények kialakulásának kockázatát. Ezt baktériumok okozta tüdőgyulladás és a bárányhimlőhöz társuló, baktériumok okozta bőrfertőzések esetén észlelték. Ha ezt a gyógyszert egy éppen zajló fertőzés során szedi, és a fertőzés tünetei továbbra is fennállnak vagy súlyosbodnak, azonnal forduljon orvoshoz!

Bőrreakciók

Súlyos bőrreakciókat jelentettek az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT alkalmazásával összefüggésben. Azonnal abba kell hagynia a gyógyszer szedését, és orvoshoz kell fordulnia, ha bármilyen bőrkiütés, nyálkahártya‑elváltozás, hólyagosodás vagy az allergia egyéb tünetei jelentkeznek, mert ezek egy nagyon súlyos bőrreakció első jelei lehetnek. Lásd 4. pont.

Egyéb gyógyszerek és az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Ne szedje az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT‑et:

  • egyéb paracetamol tartalmú készítményekkel;
  • egyéb NSAID tartalmú készítményekkel, például acetilszalicilsavval, ibuprofénnel.

Az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT befolyásolhatja bizonyos egyéb gyógyszerek hatását, illetve más gyógyszerek is befolyásolhatják az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT hatását. Például:

  • kortikoszteroidtabletták;
  • antibiotikumok(pl. kloramfenikol vagy kinolonok);
  • flukloxacillin(egy antibiotikum), mivel fennáll egy azonnali kezelést igénylő vér- és folyadékrendellenesség (emelkedett anionréssel járó metabolikus acidózis) kialakulásának jelentős kockázata, különösen súlyos vesekárosodás, szepszis (olyan állapot, melyben baktériumok és az általuk termelt toxinok keringenek a vérben, ami szervkárosodáshoz vezet), alultápláltság vagy alkoholizmus fennállása esetén, illetve a paracetamol maximális napi adagjainak alkalmazása mellett;
  • hányáscsillapítók(pl. metoklopramid, domperidon);
  • véralvadásgátlók (más néven vérhígítók, vérrögképződés elleni gyógyszerek, pl. acetilszalicilsav, warfarin, tiklopidin);
  • a szívműködést erősítő gyógyszerek(pl. szívglikozidok);
  • a magas koleszterinszintet csökkentő gyógyszerek (pl. kolesztiramin);
  • vízhajtók(amelyek serkentik a felesleges víz kiválasztását);
  • vérnyomáscsökkentők (ACE‑gátlók, pl. kaptopril; béta‑blokkolók, pl. atenolol; angiotenzin‑II receptorgátlók, pl. lozartán);
  • az immunválaszt elnyomó gyógyszerek (pl. metotrexát, ciklosporin, takrolimusz);
  • a fóbia vagy a depressziókezelésére alkalmazott gyógyszerek (pl. lítium vagy SSRI‑k [szelektív szerotoninvisszavétel‑gátlók]);
  • mifepriszton(abortuszt előidéző szer);
  • aHIV‑fertőzés kezelésére használt gyógyszerek (pl. zidovudin).

Az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT-kezelést néhány más gyógyszer is befolyásolhatja, illetve a kezelés hatással lehet azokra. Ezért az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT és más gyógyszerek együttes szedése előtt mindig kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől.

Az étel és az ital hatása az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT‑re

A mellékhatások kialakulásának csökkentése érdekében az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT‑et étkezés közben kell bevenni.

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Ne szedje az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT‑et a terhessége utolsó 3 hónapja alatt, mert károsíthatja születendő gyermekét, vagy problémákat okozhat a szülés során. Vese- és szívproblémákat okozhat a magzatnál. Ez befolyásolhatja az Ön és születendő gyermeke vérzési hajlamát, és a tervezettnél későbbi szülést vagy hosszabb ideig tartó vajúdást okozhat. Ne szedje az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT‑et a terhesség első 6 hónapjában, kivéve, ha feltétlenül szükséges és orvosa ezt tanácsolta. Ha kezelésre van szüksége ebben az időszakban, vagy amikor teherbe akar esni, a lehető legkisebb adagot kell alkalmazni a lehető legrövidebb ideig.

A terhesség 20. hetétől az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT veseproblémákat okozhat a magzatnál, ha néhány napnál tovább szedi, amely a magzatot körülvevő magzatvíz alacsony szintjéhez (oligohidramnion), vagy a magzat szívében egy ér (duktusz arteriózusz) beszűküléséhez vezethet. Ha néhány napnál hosszabb ideig tartó kezelésre van szüksége, orvosa további ellenőrzést javasolhat.

Az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT megnehezítheti a teherbeesést. Az ibuprofén azon gyógyszerek csoportjába tartozik, amelyek károsíthatják a női termékenységet. Ez a hatás a gyógyszer szedésének abbahagyását követően megszűnik. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha gyermeket szeretne, vagy ha nem sikerül teherbe esnie.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT bizonyos egyéneknél szédülést, álmosságot, fáradékonyságot és látászavarokat okozhat. Ezt figyelembe kell venni olyan esetekben, amikor fokozott éberség szükséges, például vezetéskor. A gépjárművezetéskor vagy gépek kezelésekor legyen óvatos, amíg nem tudja, hogyan hat Önre az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT.

Az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT nátriumot tartalmaz

A készítmény kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz filmtablettánként, azaz gyakorlatilag „nátriummentes”.

3. Hogyan kell szedni az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT‑et?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos abban, hogyan alkalmazza a gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Szájon át történő és kizárólag rövid távú alkalmazásra.

A legkisebb hatásos adagot kell alkalmazni a tünetek enyhítéséhez szükséges legrövidebb ideig. Ha fertőzése van, azonnal forduljon orvoshoz, ha a tünetek (például láz és fájdalom) tartósan fennállnak vagy súlyosbodnak (lásd 2. pont)

Ne szedje az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT‑et 3 napnál tovább.Ha a tünetei továbbra is fennállnak vagy rosszabbodnak, forduljon kezelőorvosához.

Felnőttek:1 tabletta étellel vagy vízzel együtt bevéve, naponta legfeljebb 3 alkalommal Az egyes adagok bevétele között legalább 6 órának kell eltelnie.

Ha egy tabletta nem csillapítja a tüneteket, legfeljebb 2 tablettát lehet bevenni naponta legfeljebb háromszor. Ne vegyen be hat tablettánál többet (amely napi 3000 mg paracetamolnak és 1200 mg ibuprofénnek felel meg) 24 órás időszak alatt.

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

Nem adható 18 évesnél fiatalabb gyermekek és serdülők számára.

Ha az előírtnál több Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT‑et vett be

Ha az előírtnál több Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT‑et vett be, vagy ha egy gyermek véletlenül lenyelte a gyógyszert, mindig keresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórházat, hogy tájékoztatást kapjon a kockázatról és a teendőkről.

Tünetként jelentkezhet hányinger, gyomorfájdalom, hányás (ami lehet véres), fejfájás, fülcsengés, zavartság és a szemremegés. Nagy adagok esetén álmosságot, mellkasi fájdalmakat, szívdobogást, eszméletvesztést, görcsrohamot (főleg gyermekeknél), gyengeséget és szédülést, véres vizeletet, fázást és légzési problémákat jelentettek.

Azonnal forduljon kezelőorvosához, ha az előírtnál többet vett be az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT‑ből, még akkor is, ha jól érzi magát. Ez azért szükséges, mert a túlságosan nagy adag paracetamol később jelentkező súlyos májkárosodást okozhat.

Ha elfelejtette bevenni az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT‑et

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ha elfelejtette bevenni az adagját, vegye be, amint eszébe jut, majd vegye be a következő adagot legalább 6 órával később.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

HAGYJA ABBA A GYÓGYSZER SZEDÉSÉT, és forduljon kezelőorvosához, ha az alábbiakat tapasztalja:

  • gyomorégés, gyomorrontásszerű tünetek;
  • bélvérzés jelei(erős gyomorfájdalom, véres vagy kávézacchoz hasonló sötét szemcséket tartalmazó hányadék, véres széklet, szurokszerű széklet);
  • agyhártyagyulladás tünetei, úgymint: tarkómerevség, fejfájás, hányinger és hányás, láz vagy zavarodottságérzet;
  • súlyos allergiás reakciók tünetei(az arc, a nyelv, illetve a torok duzzanata, nehézlégzés, az asztma romlása);
  • hólyagképződéssel járó súlyos bőrreakciók, például eritéma multiforme, Stevens–Johnson‑szindróma és toxikus epidermális nekrolízis;
  • a DRESS‑szindrómának nevezett súlyos bőrreakció fordulhat elő. A DRESS tünetei közé tartoznak: bőrkiütés, láz, a nyirokcsomók duzzanata és az eozinofil vérsejtek (a fehérvérsejtek egyik típusa) számának növekedése.
  • súlyos bőrreakció úgynevezett akut generalizált exantémás pusztulózis (AGEP). Ez vörös, hámló, kiterjedt bőrkiütés bőr alatti csomókkal és hólyagokkal, amelyek a kezelés kezdetén láz kíséretében nagyrészt a bőrredőkben, a törzsön és a felső végtagokon jelennek meg. Ha ilyen tünetei jelentkeznek, hagyja abba az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT szedését és azonnal forduljon orvoshoz. Lásd még 2. pont.

Egyéb lehetséges mellékhatások

Gyakori (10 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet):

  • gyomorfájdalom vagy diszkomfort érzés, hányinger és hányás, hasmenés;
  • bizonyos májenzimek (GPT, GGT), valamint a kreatinin és a húgysav magasabb szintje a vérben (vérvizsgálattal mutatható ki).

Nem gyakori (100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet):

  • fejfájás és szédülés;
  • fokozott bélgázképződés és székrekedés;
  • a vastagbélgyulladás (kolitisz) és a Crohn‑betegség fellángolása;
  • emésztési zavar, gyomorégés vagy hányinger (gyomorgyulladás);
  • hasnyálmirigy‑gyulladás, amely a hátba sugárzó erős felhasi fájdalommal és hányással jár (pankreatitisz);
  • az arcon jelentkező bőrkiütések, viszketés és duzzanat;
  • egy májenzim (ASAT), valamint az alkalikus foszfatáz (ALP) és a kreatin‑foszfokináz (CPK) emelkedett szintje (vérvizsgálattal mutatható ki).
  • a vörösvértestszám csökkenése vagy a vérlemezkék (alvadást segítő sejtes elemek a vérben) számának megemelkedése.

Nagyon ritka (10 000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet):

  • a vérsejtek számának csökkenése (amely torokfájást, szájfekélyesedést, influenzaszerű tüneteket, súlyos kimerültséget, ismeretlen eredetű vérzést, véraláfutásokat és orrvérzést okozhat);
  • látászavarok, fülcsengés, forgó érzés;
  • zavarodottság, depresszió, hallucináció;
  • zsibbadás, viszketés és tűszúrásszerű érzés a bőrön (paresztézia), a látóideg gyulladása és álmosság;
  • fáradtság, általános rossz közérzet;
  • magas vérnyomás, folyadék‑visszatartás;
  • májproblémák (amelyek a bőr és a szemfehérjék besárgulását okozhatják);
  • veseproblémák (amelyek a vizelettermelődés fokozódását vagy csökkenését, lábduzzanatot okozhatnak);
  • szívelégtelenség (amely légszomjat és vizenyősödést okozhat);
  • nagyfokú verejtékezés;
  • a bőr bevérzése (purpura);
  • a bőr fokozott fényérzékenysége.

Az olyan gyógyszerek, mint az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT alkalmazása esetleg kissé növelhetik a szívroham vagy sztrók kockázatát, (Lásd 2. pont).

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Kapcsolódó kérdések és cikkek

5. Hogyan kell az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT‑et tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT?

  • A készítmény hatóanyagai az ibuprofén és a paracetamol.
  • Egyéb összetevők:

Tablettamag: kukoricakeményítő, povidon K‑30 (E1201), kroszkarmellóz‑nátrium (E468), mikrokristályos cellulóz (E460), vízmentes kolloid szilícium‑dioxid (E551), glicerin‑dibehenát (E471).

Filmbevonat: opadry white (részlegesen hidrolizált poli(vinil-alkohol, talkum, titán‑dioxid (E171), glicerin‑monokaprilokaprinát, nátrium‑lauril‑szulfát).

Milyen az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Az Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT filmtabletta fehér vagy csaknem fehér, hosszúkás, mindkét oldalán domború filmtabletta, egyik oldalán kettős kör jelöléssel.

A tabletta méretei: (21 mm × 10,5 mm) ± 0,5 mm

A filmtabletták a következő buborékcsomagolásokban kerülnek forgalomba:

Buborékcsomagolás: Fehér színű PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás

vagy

fehér színű, gyermekbiztos, poliészter réteggel megerősített kinyomható PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás.

A gyermekbiztos buborékcsomagolás esetében nagyobb erőre lehet szükség a tabletta átnyomásához.

1 db buborékcsomagolást (10 db tabletta) vagy 2 db buborékcsomagolást (20 db tabletta) és betegtájékoztatót tartalmazó papírdoboz.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Alkaloid-INT d.o.o. Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana-Črnuče, Szlovénia

Tel.: + 386 1 300 42 90

Fax: + 386 1 300 42 91

email: [email protected]

Gyártók

Alkaloid-INT d.o.o. Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana-Črnuče, Szlovénia

Tel.: + 386 1 300 42 90

Fax: + 386 1 300 42 91

email: [email protected]

TERAPIA S.A. 124 Fabricii Street, Cluj-Napoca, 400 632 Románia

Tel.: +40 (264) 501 500

Fax: +40 (264) 415 097

e-mail: [email protected]

OGYI-T-23708/01 10x fehér színű PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23708/02 10x fehér színű, gyermekbiztos, poliészter réteggel megerősített kinyomható PVC/PVDC//Albuborékcsomagolás

OGYI-T-23708/03 20x fehér színű PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23708/04 20x fehér színű, gyermekbiztos, poliészter réteggelmegerősített kinyomható PVC/PVDC//Albuborékcsomagolás

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban és az Egyesült Királyságban (Észak-Írországban) az alábbi neveken engedélyezték:

Málta Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT 200 mg/500 mg film-coated tablets

Bulgária

BlokMAX Duo 200 mg/500 mg film-coated tablets

БлокМАКС Дуо 200 mg/500 mg филмирани таблетки

Görögország

Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT 200 mg/500 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκίο

Magyarország

Ibuprofen/Paracetamol Alkaloid-INT 200 mg/500 mg filmtabletta

Lengyelország

Ibuxal Plus

Románia

PADUDEN DUO 200 mg/500 mg comprimate filmate

Egyesült Királyság

(Észak-Írország) Ibuprofen/Paracetamol 200 mg/500 mg film-coated tablets

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. december.

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) fájdalomcsillapító kategóriában