BRUSIMP filmtabletta

betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Brusimp és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Brusimp az ibuprofén nevű hatóanyagot tartalmazza, ami a nem-szteroid gyulladásgátlók (NSAID-oknak rövidített gyógyszerek) csoportjába tartozik. A Brusimp csökkenti a lázat, enyhíti a fájdalmat és gyulladáscsökkentő hatása van.

A Brusimp 400 mg filmtabletta és a Brusimp 600 mg filmtabletta enyhe- és közepes intenzitású fájdalom, láz, reumás állapotok (reumás ízületi gyulladás, arthrosis) és menstruációs fájdalom csillapítására szolgál felnőtteknél, serdülőknél és 12 évesnél idősebb, 40 kg-nál nehezebb gyermekeknél.

A Brusimp a hatását általában 30 percen belül fejti ki.

BRUSIMP filmtabletta GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó:
Viatris Healthcare Ltd.
Vényköteles?
vényköteles
vényköteles
A gyógyszer orvosi receptre alkalmazható: Orvoskereső

Kiszerelések

  • 400 mg (20x)
  • 400 mg (30x)
  • 600 mg (30x)
Laktóz:
van
Glutén:
nincs
Benzoát:
nincs

Betegtájékoztató tartalom

2. Tudnivalók a Brusimp szedése előtt

Ne szedje a Brusimp-ot:

  • ha allergiás az ibuprofénre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére
  • ha gyomorfekélye vagy nyombélfekélye van, vagy ha visszatérő gyomor- vagy bélfekélye vagy bélvérzése volt
  • ha súlyos máj- vagy vesebetegsége van
  • ha súlyos szívelégtelensége van
  • ha fokozott vérzéshajlama van
  • ha korábban Brusimp-pal vagy hasonló készítménnyel (egyéb nem-szteroid gyulladásgátló) történt kezelése során a gyomorban vagy a bélben vérzés vagy átfúródás (perforáció) lépett fel
  • ha a terhessége utolsó három hónapjában van
  • ha allergiás reakciót (pl. légzési nehézséget, orrdugulást, kiütést) tapasztalt acetilszalicilsav vagy más gyulladáscsökkentő-kezelés során (NSAID-ok).

Ne szedje a Brusimp-ot, ha a fentiek közül bármelyik vonatkozik Önre. Ha nem biztos benne, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Brusimp szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

  • ha asztmája, krónikus orrnyálkahártya-gyulladása (krónikus orrdugulás és orrfolyás) vagy allergiás betegsége van, mivel a Brusimp nehézlégzést, csalánkiütést vagy súlyos allergiás reakciót okozhat, ha ezen betegségek valamelyikében szenved.
  • ha bizonyos immunrendszeri betegségben szenved (kevert kötőszöveti rendellenességek és szisztémás lupus erythematosus (SLE), a kötőszövetre ható és ízületi fájdalmat, bőrváltozást és egyéb szervek rendellenességeit előidéző immunrendszeri kórképek), mivel ilyenkor az aszeptikus agyhártyagyulladás (meningitisz) fokozott kockázata áll fenn.
  • ha vesekárosodásban vagy májkárosodásban szenved.
  • ha szívproblémái vannak, beleértve a szívelégtelenséget, az anginát (mellkasi fájdalom), vagy ha szívrohama volt, ha bypass műtétet végeztek Önnél, vagy perifériás artériás betegsége (a láb vagy a lábfej vérkeringése gyenge a szűk vagy az elzáródott artériák miatt) vagy bármilyen sztrókja (agyi érkatasztrófa) volt (beleértve a „mini sztrókot”-ot vagy az átmeneti oxigénhiányos rohamot, avagy „TIA”-t).
  • ha magas a vérnyomása, cukorbetegsége van, magas a koleszterinszintje, ha a családi kórtörténetében szívbetegség vagy sztrók szerepel, vagy ha dohányzik.
  • ha gyulladásos bélbetegségben szenved, korábban gyomorfekélye volt vagy egyéb okból fokozott a vérzéshajlama.
  • ha ki van száradva, mivel ilyenkor fennáll a vesekárosodás kockázata, különösen a dehidratált gyermekeknél, serdülőknél és időseknél.
  • ha fertőzése van – lásd alább a „Fertőzések” című részt.

A Brusimp szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha a fentiek bármelyike vonatkozik Önre.

Ne szedjen Brusimp-ot, ha terhességet tervez. Előbb forduljon kezelőorvosához. Lásd még a „Terhesség, szoptatás és termékenység” című részt.

Ez a gyógyszer olyan gyógyszercsoportba tartozik (NSAID-ok), amely károsíthatja a nők termékenységét. Ez a hatás a gyógyszer szedésének abbahagyásával helyrejön. Lásd még a „Terhesség, szoptatás és termékenység” című részt.

A legkisebb hatásos adag

A mellékhatások kockázatának csökkentése érdekében mindig a lehető legalacsonyabb adagra és a lehető legrövidebb kezelési időre kell törekedni. Az ajánlottnál nagyobb adagok alkalmazása általában a mellékhatások előfordulásának magasabb kockázatával jár. Ez azt is jelenti, hogy több nem-szteroid gyulladásgátló egyidejű alkalmazását kerülni kell.

Ha hosszú ideig fájdalomcsillapítókat szed, az fejfájást okozhat, amelyet nem szabad még több fájdalomcsillapítóval kezelni. Ha úgy gondolja, hogy az Ön esetében ez fennáll, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Szívroham és sztrók

Az olyan gyulladáscsökkentő/fájdalomcsillapító gyógyszerek, mint például az ibuprofén, kismértékben növelik a szívroham vagy a sztrók kialakulásának kockázatát, főleg nagy adagok alkalmazása esetén. Ne lépje túl az ajánlott adagot se a kezelési időtartamot.

Emésztőrendszeri vérzés, fekély vagy perforáció

Azoknál a betegeknél, akiknél korábban emésztőrendszeri problémák jelentkeztek, különösen az időseknél, hasi tünetek (mint pl. emésztőrendszeri vérzés) esetén, főleg ha azok a kezelés elején jelentkeznek, tájékoztatni kell a kezelőorvost.

A kezelést le kell állítani, és orvoshoz kell fordulni, ha a Brusimp-kezelés alatt emésztőrendszeri vérzés vagy fekély alakul ki.

Bőrreakciók

A Brusimp-kezeléssel összefüggésben súlyos bőrreakciókat jelentettek. Hagyja abba a Brusimp szedését, és azonnal forduljon orvoshoz, ha bőrkiütés, nyálkahártya-elváltozás, hólyagok vagy az allergia egyéb jelei alakulnak ki Önnél, mivel ezek egy nagyon súlyos bőrreakció első jelei lehetnek. Lásd 4. pont.

Fertőzések

A Brusimp elfedheti a fertőzések jeleit, például a lázat és a fájdalmat. Ezért lehetséges, hogy a Brusimp késlelteti a fertőzés megfelelő kezelését, ami növelheti a szövődmények kialakulásának kockázatát. Ezt baktériumok okozta tüdőgyulladás és a bárányhimlőhöz társuló, baktériumok okozta bőrfertőzések esetén észlelték. Ha ezt a gyógyszert egy éppen zajló fertőzés során szedi, és a fertőzés tünetei továbbra is fennállnak vagy súlyosbodnak, azonnal forduljon orvoshoz!

Bárányhimlő esetén ajánlott elkerülni e gyógyszer alkalmazását.

Idősek

Az idős betegeknek tisztában kell lenniük azzal, hogy ki vannak téve az emésztőrendszeri vérzés és perforáció fokozott kockázatának mint mellékhatás, amelyek végzetesek lehetnek.

Gyermekek és serdülők

Dehidratált gyermekeknél és serdülőknél fennáll a vesekárosodás veszélye.

A Brusimp 400 mg tablettát és a Brusimp 600 mg tablettát 12 évesnél fiatalabb gyermekek nem szedhetik a magas hatóanyagtartalom miatt.

Egyéb gyógyszerek és a Brusimp

Ne alkalmazzon egyszerre több különböző típusú fájdalomcsillapító gyógyszert, kivéve, ha erre a kezelőorvos utasítja.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A Brusimp befolyásolhatja bizonyos gyógyszerek, köztük az alábbi betegségek és kórképek kezelésére/megelőzésére alkalmazott gyógyszerek működését, vagy azok befolyásolhatják a Brusimp működését:

  • daganatok és immunrendszeri betegségek (metotrexát),
  • mániás depressziós betegség (lítium),
  • szabálytalan szívverés (digoxin),
  • fájdalom (acetilszalicilsav),
  • vérrögképződéses (tromboemboliás) rendellenességek (antikoaguláns, azaz vérhígító/véralvadásgátló gyógyszerek, pl. acetilszalicilsav, dikumarol, warfarin, tiklopidin),
  • depresszió (SSRI-knek, azaz szelektív szerotonin visszavétel gátlóknak nevezett gyógyszerek),
  • magas vérnyomás (magas vérnyomást csökkentő gyógyszerek, pl. ACE-gátlók, mint a kaptopril, béta-blokkolók, mint az atenolol, angiotenzin-II receptor antagonisták, mint a lozartán, diuretikumok),
  • kilökődés szervátültetésben részesülő betegekben (immunrendszert gátló gyógyszerek, például ciklosporin vagy takrolimusz),
  • gyulladás (kortikoszteroidok),
  • bakteriális fertőzések (egyes antibiotikumok, beleértve az aminoglikozidokat is),
  • gombás fertőzések (gombaellenes szerek, különösen vorikonazol vagy flukonazol),
  • cukorbetegség (szulfonilureák),
  • magas koleszterinszint (kolesztiramin),
  • humán immunhiány vírus (HIV) fertőzés (zidovudin).

Mivel egyéb gyógyszerek is befolyásolhatják a Brusimp-kezelést vagy a Brusimp-kezelés befolyásolhatja azokat, a Brusimp más gyógyszerekkel történő alkalmazása előtt mindig kérje ki orvosa vagy gyógyszerésze tanácsát.

A Brusimp egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal

A Brusimp étellel és itallal együtt is bevehető. A Brusimp a gyorsabb hatás érdekében éhgyomorra is bevehető. Ha a Brusimp-ot alkohollal együtt veszik be, a mellékhatások fokozódhatnak.

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség

Ne szedje a Brusimp-ot, ha terhessége utolsó 3 hónapjában van, mert károsíthatja születendő gyermekét, vagy problémákat okozhat a szülés során. Vese- és szívproblémákat okozhat a magzatnál. Ez befolyásolhatja az Ön és születendő gyermeke vérzési hajlamát, és a tervezettnél későbbi szülést vagy hosszabb ideig tartó vajúdást okozhat.

Ne szedje a Brusimo-ot a terhesség első 6 hónapjában, kivéve, ha feltétlenül szükséges és orvosa ezt tanácsolta. Ha kezelésre van szüksége ebben az időszakban, vagy amikor teherbe akar esni, a lehető legkisebb adagot kell alkalmazni a lehető legrövidebb ideig. A terhesség 20. hetétől a Brusimp veseproblémákat okozhat a magzatnál, ha néhány napnál tovább szedi, amely a magzatot körülvevő magzatvíz alacsony szintjéhez (oligohidramnion) vagy a magzat szívében egy ér (duktusz arteriózusz) beszűküléséhez vezethet. Ha néhány napnál hosszabb ideig tartó kezelésre van szüksége, orvosa további ellenőrzést javasolhat.

A Brusimp alkalmazását a terhességet tervező vagy terhes nők esetében kerülni kell. A terhesség alatt bármikor Brusimppal történő kezelés csak az orvos utasítása szerint végezhető.

Szoptatás

Az ibuprofén átjut az anyatejbe, de rövid távú kezelés esetén valószínűleg nincs hatással a szoptatott gyermekre. Forduljon kezelőorvosához, ha a Brusimp-ot nem csak alkalmanként szedi, miközben a gyermek szoptatására van szükség.

Termékenység

Az ibuprofén alkalmazása befolyásolhatja a termékenységet, ezért az ibuprofén alkalmazása nem ajánlott a termékenységi vagy a meddőségi vizsgálatok alatt.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Brusimp alkalmazása ronthatja a reakciókészséget, például látászavarok, szédülés vagy álmosság miatt. Ezt figyelembe kell venni olyan esetekben, amikor nagy éberségre van szükség, például autóvezetés közben. Ez fokozottan vonatkozik az alkohollal való kombinálás esetére.

A Brusimp laktóz-monohidrátot és nátriumot tartalmaz

Ha kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz tablettánként, azaz gyakorlatilag nátriummentes.

3. Hogyan kell szedni a Brusimp-ot?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A legkisebb hatásos adagot kell a tünetek enyhítéséhez szükséges legrövidebb ideig alkalmazni. Ha fertőzése van, haladéktalanul forduljon orvoshoz, ha a tünetek (például láz és fájdalom) tartósan fennállnak vagy súlyosbodnak (lásd 2. pont).

Felnőttek, serdülők és 12 évesnél idősebb, legalább 40 kg-os gyermekek

Reumás kórképek: Az ajánlott adag naponta 3-szor egy 400 mg-os tabletta vagy naponta 3-szor egy 600 mg-os tabletta. Az adagok között 4-6 óra szünetnek el kell telnie. A reggeli merevség gyorsabb enyhítésére az első adag éhgyomorra is adható.Maximális napi adag: 2400 mg.

Menstruációs fájdalom:Az ajánlott adag naponta 1-3-szor egy 400 mg-os tabletta, szükség szerint. Az adagok között hagyjon 4-6 óra szünetet. A kezelést a menstruációs fájdalom első jelénél kell elkezdeni.

Enyhe vagy közepes intenzitású fájdalom:Az ajánlott adag egyszeri adagban vagy naponta 3-4-szer 200 mg vagy 400 mg ibuprofén. Az adagok között 4-6 órának el kell telnie. A 400 mg-ot meghaladó egyszeri adagok esetén nem mutattak ki további fájdalomcsillapító hatást.

Láz felnőtteknél, serdülőknél és 12 évesnél idősebb, legalább 40 kg-os gyermekeknél:Az ajánlott adag naponta 1-3-szor 200 mg vagy 400 mg ibuprofén, szükség szerint.

A 200 mg-os adag alkalmazása ezzel a készítménnyel nem valósítható meg.

A torokban vagy a szájban fellépő múló égő érzés megelőzése érdekében a filmtablettát egészben, legalább fél pohár vízzel kell lenyelni. A hatás gyorsabb kialakulása érdekében a Brusimp-ot éhgyomorra is be lehet venni. Ha érzékeny a gyomra, étkezés közben vegye be a Brusimp-ot.

Ha Önnek súlyos máj- és vesebetegsége van, vagy időskorú, kezelőorvosa fogja megmondani Önnek a helyes adagot, amely a lehető legalacsonyabb dózis lesz.

Ha az előírtnál több Brusimp-ot vett be

Ha az előírtnál több Brusimp-ot vett be, vagy ha véletlenül gyermek vette be ezt a gyógyszert, mindig forduljon orvoshoz vagy a legközelebbi kórház sürgősségi osztályához, ahol tájékoztatást kap a kockázatokról és a szükséges teendőkről.

A tünetek közé tartozhat a hányinger, a gyomorfájdalom, a hányás (véres lehet), a fejfájás, a fülzúgás, a zavartság és a remegő szemmozgás. Nagy adagok esetén álmosságról, mellkasi fájdalomról, szívdobogásérzésről, eszméletvesztésről, görcsrohamokról (főként gyermekeknél), gyengeségről és szédülésről, véres vizeletről, hideg testérzésről és légzési nehézségekről számoltak be.

Ha elfelejtette bevenni a Brusimp-ot

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszeris okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Hagyja abba a Brusimp szedését, és azonnal forduljon orvoshoz, ha az alábbiak közül bármelyik jelentkezik Önnél:

  • Angioödéma (nem gyakori mellékhatás) olyan tünetekkel, mint:
  • az arc, a nyelv vagy a torok duzzanata,
  • nyelési nehézségek,
  • csalánkiütés és nehézlégzés.
  • Fertőzés olyan tünetekkel, mint a láz és az általános állapot súlyos romlása, vagy a helyi fertőzés tüneteivel, például torok-/garat-/szájfájással vagy húgyúti problémákkal járó láz. A Brusimp a fehérvérsejtek számának csökkenését okozhatja (agranulocitózis), ami a fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség romlásával jár (nem gyakori mellékhatás). Fontos, hogy tájékoztassa kezelőorvosát a gyógyszeréről.
  • Súlyos bőr- és nyálkahártya-elváltozásokról, például epidermális nekrolízisről és/vagy erythema multiforméről is beszámoltak (nagyon ritka mellékhatás). Ezen kívül egy DRESS szindróma néven ismert súlyos bőrreakció is felléphet. A DRESS tünetei közé tartozik: bőrkiütés, láz, nyirokcsomók duzzanata és az eozinofilek (a fehérvérsejtek egyik típusa) számának emelkedése. Hagyja abba a Brusimp szedését, és forduljon orvoshoz, ha bőrkiütés vagy nyálkahártya-elváltozás kialakulását tapasztalja. A súlyos bőrkiütések közé tartozhatnak a bőrön, különösen a lábakon, karokon, kezeken és lábakon kialakuló hólyagok, amelyek az arcot és az ajkat is érinthetik. Ez még súlyosabbá válhat, ha a hólyagok megnagyobbodnak és szétterjednek, és a bőr egy része le is válhat (toxikus epidermális nekrolízis). Súlyos fertőzés is előfordulhat a bőr, a bőr alatti szövetek és az izom pusztulásával (nekrózis).
  • Vörös, pikkelyes, generalizált kiütés, amely bőr alatti csomókkal és főleg a bőrredőkön, a törzsön és a felső végtagok bőrén található hólyagokkal, illetve a kezelés megkezdésekor lázzal jár (akut generalizált exanthemás pustulosis). Előfordulási gyakorisága nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg). Lásd még a 2. pontot.

Egyéb lehetséges mellékhatások:

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

  • Fejfájás, szédülés
  • Emésztőrendszeri mellékhatások (emésztési zavar, hasmenés, hányinger, hányás, hasi fájdalom, fokozott gázképződés a bélben, székrekedés, fekete széklet, gyomor- és bélvérzés, vérhányás)
  • Kiütés
  • Kimerültség

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):

  • Nátha
  • Túlérzékenység
  • Álmatlanság, szorongás
  • Látászavarok, halláskárosodás
  • Hörgőgörcs, asztma
  • Szájfekély
  • Gyomorfekély, bélfekély, megrepedt gyomorfekély, a gyomor nyálkahártyájának gyulladása
  • Májgyulladás, sárgaság, kóros májfunkció 
  • Viszketés, kis véraláfutások a bőrön és a nyálkahártyákon
  • Fényérzékenység
  • Vesekárosodás
  • Vérkép megváltozása
  • Vérszegénység (a vörösvértestek vagy a hemoglobin csökkenése, ami a bőr elsápadásához és gyengeséghez vezethet)
  • Álmosság
  • Bizsergő érzés
  • Hallásvesztés

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

  • Nem bakteriális agyhártyagyulladás
  • Allergiás reakció
  • Depresszió, zavartság
  • Látáskárosodás, tinnitus (fülzúgás), szédülés
  • Májkárosodás és folyadékvisszatartás a szervezetben

Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

  • Hasnyálmirigy-gyulladás, májelégtelenség

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

  • A vastagbélfekélyek (kolitisz) és a Crohn-betegség (bélbetegség) súlyosbodása
  • Szívelégtelenség, szívroham, magas vérnyomás

Ne feledje, hogy a Brusimp meghosszabbíthatja a vérzési időt.

Kivételes esetben súlyos bőrfertőzés is kialakulhat, főleg bárányhimlő esetén. Nem-szteroid gyulladáscsökkentő  alkalmazásakor a bőr fertőzéssel összefüggő gyulladása is kialakulhat ami súlyossá is válhat (pl. nekrotizáló fasciitis alakulhat ki, amelyet intenzív fájdalom, magas láz, duzzadt és forró bőr, hólyagképződés, nekrózis jellemez). Ha az ibuprofén alkalmazása során bőrfertőzés jelei lépnek fel vagy azok súlyosbodnak, azonnal orvoshoz kell fordulni.

A Brusimp-hez hasonló gyógyszerek szedése a szívroham vagy a sztrók kockázatának kismértékű emelkedésével járhat.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Kapcsolódó kérdések és cikkek

5. Hogyan kell a Brusimp-ot tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

A tartályon, buborékcsomagoláson vagy a dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Brusimp?

  • A készítmény hatóanyaga az ibuprofén.

Brusimp 400 mg filmtabletta:400 mg ibuprofént tartalmaz filmtablettánként.

Brusimp 600 mg filmtabletta:600 mg ibuprofént tartalmaz filmtablettánként.

  •  Egyéb összetevők

Tablettamag

Mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium, laktóz-monohidrát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, nátrium-lauril-szulfát, magnézium-sztearát,

Tablettabevonat

Hipromellóz, talkum, titán-dioxid (E 171)

Milyen a Brusimp külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Filmtabletta: fehér, ovális filmtabletta.

Brusimp 400 mg filmtabletta: 20 db, 30 db és 60 db tabletta (buborékcsomagolásban, dobozban), és 100 db tabletta (HDPE tartályban, dobozban).

Brusimp 600 mg filmtabletta:30 db tabletta (buborékcsomagolásban, dobozban), és 100 db tabletta (HDPE tartályban, dobozban)

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Viatris Healthcare Limited, Damastown Industrial Park, Mulhuddart, Dublin 15 DUBLIN, Írország

Gyártó:

FAMAR A.V.E. Anthoussa Plant, Anthoussa Avenue 7, Anthoussa Attiki, 153 49 Görögország

FAMAR A.V.E. Avlon Plant (49th km), 49th km National Road Athens-Lamia, Avlona Attiki, 190 11 Görögország

Mylan Hungary Kft. Mylan utca 1. Komárom, 2900Magyarország

Brusimp 400 mg filmtabletta

OGYI-T-23939/01 20× PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23939/02 20× PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23939/03 30× PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23939/04 30× PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

Brusimp 600 mg filmtabletta

OGYI-T-23939/05 30× PVC//Al buborékcsomagolás

OGYI-T-23939/06 30× PVC/PVdC//Al buborékcsomagolás

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térségtagállamaiban a következő neveken engedélyezték:

Hatáserősség

Ország

Gyógyszer neve

400 mg

Ciprus és Görögország

Magyarország

Málta

Románia

Szlovénia

Svédország

Brufedol 400 mg film-coated tablets

Brusimp 400 mg filmtabletta

Brufen 400mg film-coated tablets

Brufen 400 mg, comprimate filmate

Brufen 400 mg filmsko obložene tablete

Brufen

600 mg

Ciprus és Görögország

Magyarország

Szlovénia

Svédország

Brufedol 600 mg film-coated tablets

Brusimp 600 mg filmtabletta

Brufen 600 mg filmsko obložene tablete

Brufen

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2023. május

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) fájdalomcsillapító kategóriában