Visszérgyulladás téma

A visszérbetegség kialakulása

WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász - 2019.12.23. 03:06
Visszér
A visszérbetegség (varicositas), azaz a felületes vénák kitágulása, kanyargóssá válása Magyarországon igen gyakori betegség. Becslések szerint a harminc-ötven év közöttiek tizedét érinti, míg a hetven felettiek esetében minden második embernél észlelhetőek a tünetei.

Mikor forduljunk orvoshoz visszérpanaszainkkal?

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász - 2016.10.22. 16:07
A visszérbetegség általában lassan, évek alatt alakul ki és sokáig panaszmentes marad, csupán kozmetikai problémát okoz. Panaszok akkor jelentkeznek, ha kialakul a krónikus vénás elégtelenség.

Visszérgyulladás vagy mélyvénás trombózis?

Trombózisközpont - 2016.10.08. 21:11
A vénás keringési zavarok számtalan embert érintenek, így nem ritka, amikor visszérgyulladás lép fel. A probléma igen fájdalmas lehet, így könnyű összekeverni az életveszélyes mélyvénás trombózissal. Prof. Blaskó Györgytől, a Trombózisközpont véralvadási specialistájától megtudhatja, hogy lehet különbséget tenni a kettő között.

Még a terhesség előtt kezeltesse a visszereit

Trombózisközpont - 2016.08.08. 20:01
Várandósság során gyakran alakulnak ki a bőrből kiemelkedő, kanyargós visszértágulatok, melyek nemcsak esztétikailag zavaróak, de igen fájdalmasak is lehetnek. Bár sok esetben csupán a terhesség alatt keletkeznek, ám nem ritka, amikor még az előtt megjelennek.
A visszérbetegséget nem szabad elhanyagolni, hiszen kezeletlen formában komoly szövődményeket okozhat. Milyen módon kezelhető a visszeresség? Töltse ki a kvízt, és győződjön meg róla, hogy helyesek-e az ismeretei!

A visszérgyulladás is okozhat mélyvénás trombózist

Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási szakértő, belgyógyász, klinikai farmakológus - 2015.10.26. 14:55
A visszérgyulladás nagyon gyakori probléma, elsősorban azoknak a körében, akik kitüremkedő, kanyargós visszértágulatokkal küzdenek. Maga a varikozitás már eleve megnöveli a mélyvénás trombózis kialakulásának esélyét, ám ha az illetőnél visszérgyulladás jött létre, úgy a veszély megsokszorozódik.

Visszérteszt férfiaknak

2014.07.01. 00:01
Jelölje be a helyes választ, majd olvassa el a hozzá tartozó értékelést a visszér kialakulásának kockázatáról, tüneteiről, javasolt

Visszérteszt nőknek

2014.07.01. 00:01
Jelölje be a helyes választ, majd olvassa el a hozzá tartozó értékelést a visszér kialakulásának kockázatáról, tüneteiről, javasolt teendőkről.

A hosszú repülőút veszélye

MTI - 2011.10.11. 21:41
Az orvostudományban alkalmazott vizsgáló módszerek a fontos eltérések mellett rengeteg apró jelet is rögzítenek, melyeket még a gyakorlott szakorvos sem értékel, ám egy számítógépes alkalmazás felhívja ezekre a figyelmét. A komputeres diagnosztika a már eddig is rögzített vizsgálati adatokon alapszik.
A szélütés vagy műtét után alsó végtagjait mozgatni képtelen beteg esélye visszérgyulladásra úgy csökkenthető a legjobban, ha a combhajlatig érő harisnyát visel - állapították meg skót kutatók az Annals of Internal Medicine című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

Visszérgyulladás

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2012.04.14. 20:10
Tisztelt Doktor Úr! Van a térdem belső felén egy visszér, amely beduzzadt, körbe piros lett és kemény. Fájdalmat nem okoz, de zavar esztétikailag. Többféle krémet próbáltam már, de nem volt eredményes.Ez a jelenség csak időnként jelentkezik, mos

Trombózis

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010.06.21. 18:06
29 éves koromban volt egy mélyvénás trombózisom, sp54-et szedtem rá évekig, aztán synkumart, jelenleg semmit. Most lett egy visszérgyulladásom abban a combomban, ahol a trombózis is volt. Az orvosom csak a lioton gélt ajánlotta. Kellene még valam