Veszteség feldolgozása téma

A gyász mindenkinél más

WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta - 2022-11-01 14:03
Gyász
A gyász folyamata mindenkinél egyéni színezetet ölt: időtartama, intenzitása változó. Végül mégis lezárul a normál gyászfolyamat, helyet adva az élet további gazdag és örömteli megélésének.

Gyász, a veszteség feldolgozása

WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta - 2020-11-01 09:33
Gyász
A gyász, a veszteségeink feldolgozása az élet szerves részét képezi, ugyanakkor a legnehezebb feladatot jelenti. A családtagok, közelállók elvesztése általában a személyiség legmélyebb rétegeit is megmozgató, viharos érzésekkel, szorongásokkal kísért, elhúzódó folyamat.

Győri kosarasok balesete - Hogyan történik a trauma feldolgozása?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2013-09-16 09:41
Több hétig tartó folyamat is lehet, amíg feldolgozzák a tragikus eseményt, és újra pályára lépnek a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapat múlt héten balesetet szenvedett tagjai. Kapuvár és Vitnyéd között ütközött össze egy személyautóval a csapatot a soproni mérkőzésre szállító autóbusz. A balesetben ketten meghaltak, többen megsérültek.

Mi lehet velem

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita - 2021-01-19 11:07
Pár éve meghalt a párom. Vele 14 évig éltem együtt. Kezdetektől imádtam a kutyákat, cicákat így lett nekünk is. Ha megláttam egy kutyát cicát boldogság töltött el (megakartam simizni mosolyogtam boldog voltam.) . Mióta meghalt a párom azóta hidegen h

Műtét utáni lelkiállapot

Orvos valaszol - Kovács Piroska - 2013-11-04 08:46
Sajnos nem néztem alaposan azután hogyan végzik a szürkehályog műtétet, Mindenhol azt mondták műlencsét raknak be. Úgy gondoltam beépítenek a szemlencsémre egy kontaktlencseszerű lencsét De ahogy problémáim voltak vele és elkezdtem lefordítani hogy m