Vérhígító téma

Hogyan étkezzen a véralvadásgátló kezelés alatt álló beteg?

WEBBeteg - Henn Dóra, dietetikus, Vanderlich Egészségcentrum

Egyre gyakoribbá váltak napjainkban a tromboembóliás megbetegedések, így egyre több ember részesül antikoaguláns kezelésben. A trombózis kialakulására hajlamosító állapotok a tartós ágyhoz kötöttség, műtét, daganatos betegség, érelmeszesedés, szívelégtelenség, terhesség.

Laboreredmények - Milyen a jó INR-érték?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Az INR (international normalized ratio) egy laboratóriumi paraméter, amely a véralvadás bonyolult rendszerének részvizsgálatára szolgál. A vizsgálat információt ad a véralvadás egy részének működéséről. Azt tudjuk meg belőle, hogy mennyi idő szükséges a vér alvadásáig (ezt nevezzük protrombin időnek, rövidítve PI). A vizsgálathoz vérvételre van szükség.

Egy tanulmány szerint a vérhígítók segíthetnek a súlyos COVID-19-fertőzött betegeken

WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

A vérhígító gyógyszerek segíthetnek megmenteni a legsúlyosabb állapotú koronavírus-fertőzött betegeket, jelentették orvosok szerdán.

Bedagadt a lábam trombózis után! Mit tehetek?

Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási szakértő, belgyógyász, klinikai farmakológus

Trombózis után bedagadt a betegségben érintett lábam, mi a teendő? Kérdezte olvasónk. Prof. Dr. Blaskó György, belgyógyász, klinikai farmakológus, a Trombózisközpont orvosa válaszolt.

Előzze meg a stroke-ot ultrahangos vizsgálattal!

Oxygen Medical - Dr. Szabó Andrea, radiológus

A magas vérnyomás és a magas koleszterinszint is lehet okozója a rettegett betegségnek, a stroke-nak. Dr. Szabó Andrea radiológus szerint a kiemelt kockázattal élőknek éppen ezért nagyon fontos a rendszeres kivizsgálás, amelynek egyik alapköve a nyaki ultrahang vizsgálat.

Megtalálták a gyógyszertúladagolás ellenszerét?

MTI

Egy új vegyület gyorsan kölcsönhatásba lép a gyógyszerek fejlesztés alatt álló, reményteli csoportjával, ezáltal lehetőséget kínál a szerek esetleges mellékhatásainak visszafordítására - közölték amerikai kutatók a Nature Medicine szakfolyóirat vasárnap megjelent számában.

hogyan alkalmazhatom?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Kedves Doktornő! Mostanában mindenhol a Kurkuma jótékony hatása hallható. Kérem szíves segítő válaszát: Syncumart szedek. Ha használnám a Kurkuma kapszulát, amely 400 mg-ot tartalmaz, elhagyhatom-e a Syncumart? Feltételezem, hogy eghyszerre NEM le

Sűrű vérre jó a glinko biloba?

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség

Kedves doktornő. Édesapámnak sűrű a vére és érszűkülete volt már a lábában és a fülében. Lábát kétszer műtötték értágító hálót ültettek be neki. Az a probléma hogy nem szedi a gyógyszereit sem az értágítót sem a vérhígítót, mert sajnos szeret inni,

Syncumar

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Üdvözlöm. Azt szeretném megkérdezni, hogy Syncumar szedése mellett lehet-e masszíroztatni. 2 éve szedek felváltva napi 2-3 mg.Syncumart és karácsonyra Thai test vagy talp masszázs jegyet kaptam ajándékba.Szeretném tudni, hogy nekem ezt szabad-e. A

Gyógyszermennyiség

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Családtagom Chinotal, Astrix, Simvastatin nevű vérhigító hatúsú készítményeket egyszerre kap. Mi indokolhatja, hogy ennyi vérhigítóhatású készítményt kell, szedni és mit lehetne tenni a csökkentés érdekében pl. egészségesebb