Sűrű vérre jó a glinko biloba?

Kedves doktornő. Édesapámnak sűrű a vére és érszűkülete volt már a lábában és a fülében. Lábát kétszer műtötték értágító hálót ültettek be neki. Az a probléma hogy nem szedi a gyógyszereit sem az értágítót sem a vérhígítót, mert sajnos szeret inni, és inkább nem szedi be őket. Kérdésem az lenne hogy olvastam egy oldalon, hogy a ginko biloba nevű gyógynövény vérhígító hatással rendelkezik. Szeretném megtudni hogy ha legalább ezt szedné akkor lenne e hatása és ihatna e mellette. Eddig legalább gyógynövényekkel próbálkozott, mert úgy véli ha ez mellett iszik az nem káros. Kérem írja meg véleményét mert szeretnék neki segíteni valamilyen módon. Köszönettel Hajnalka

WEBBeteg szakértő válasza vérhígító témában

Fogyaszthatja a gingkot édesapja, de a gingko is olyan biológiailag aktív hatóanyagokat tartalmaz, hogy alkohollal együtt veszélyesek lehetnek. A gingko ugyan vérhígító hatású anyagokat is tartalmaz, de ez a gyógyszeres formában kapható vérhígítót meg sem közelíti, ahhoz a hatása nem is hasonlítható, tehát a gyógyszeres kezelés nem kiváltható vele. Vigyék el édesapját pszichiáterhez, ha mutat betegségbelátást és leszokási szándékot, ha nem egyezik ele, semmit se tehetnek érte.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 14., 08:57; Megválaszolva: 2011. január 15., 14:52
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Syncumar
Üdvözlöm. Azt szeretném megkérdezni, hogy Syncumar szedése mellett lehet-e masszíroztatni. 2 éve szedek felváltva napi 2-3 mg.Syncumart és...
Vérszegénység jelei
Szénhidrát és fehérje szedése
Vérképben eltérések
Veszélyes ez az eltérés?
Tisztelt Doktornő! Lehet, hogy bagatel dolog, de mivel erős hipochonder vagyok ezért rákérdezek. Az SM terápiája miatt félévente csinálnak nekem...