Véres széklet téma

A gyomorvérzés tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
2022-02-18 11:03

A gyomorvérzés során hányás formájában távozik friss piros, esetleg barna, emésztett (kávéaljszerű) vér. A székelés során is ürülhet friss piros vér, vagy fekete kenőcsös szurokszéklet. Ezek lehetnek a fő tünetek.

Hasmenés - Mikor jelez komolyabb bajt?

WEBBeteg - Dr. Plósz János, belgyógyász, gasztroenterológus
2022-01-17 07:36

Milyen tünetek, kísérőtünetek esetén kell komolyabb okra gyanakodni a hasmenés hátterében? Mely tünetek milyen betegségre utalhatnak? Miért fontos ezekkel orvoshoz fordulni? Milyen esetben tanácsos azonnal felkeresni az orvost?

Lágyéksérv csecsemő- és gyermekkorban

WEBBeteg - Dr. Józsa Tamás, gyermeksebész és urológus
2021-12-23 05:07

A 14 év alattiak körében 1-3 százalékos gyakorisággal jelentkezik lágyéksérv, így ebben a korcsoportban a leggyakoribb sebészi kezelést igénylő betegségnek tekinthető.

Az aranyér kezelése házi gyógymódokkal

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
2021-11-29 05:06

Az aranyerek gyulladását követő fájdalom, duzzadás a megelőzésre ajánlott eljárások megtartása mellett számos hasznos házi praktikával is enyhíthető. Amennyiben nem csillapodnak panaszai, keresse fel orvosát!

Vérzik, fáj, viszket? Mindenképpen aranyér-kivizsgálás szükséges!

Trombózisközpont - Dr. Baranyai László, aranyér-specialista
2021-11-03 22:03

Az aranyérbetegség a leggyakoribb végbél környéki elváltozás. Az emberek többsége, főként az ötven év felettiek és a várandós nők, nem minden esetben fordul szakemberhez, mert kellemetlen számukra a probléma. Vannak esetek, amikor az orvosi vizsgálat és kezelés hasznos, néhány esetben elengedhetetlen. Kérdéseinkre dr. Baranyai László, a Trombózisközpont aranyér-specialistája válaszol.

Véres széklet - Milyen betegségeket jelezhet?

WEBBeteg - Cs. K., fordító
2021-06-01 20:37
Véres széklet

A véres széklet (hematochezia) akkor fordul elő, ha a tápcsatornából vér szivárog a belekbe. Gyakran valamiféle sérülés, aranyér, az emésztőrendszer súlyos betegsége vagy krónikus gyulladása okozza.

Véres széklet gyermekkorban - Mikor forduljon orvoshoz?

WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
2019-09-14 11:36

Szülőként az egyik legfélelmetesebb dolog szembesülni azzal, hogy a baba pelusában, vagy nagyobb gyermek esetén a WC-csészében vért látunk. Ilyenkor mindenki hajlamos a legrosszabbra gondolni, és gondolatban már azonnal a mentőket tárcsázza - de jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy sok banális dolog is állhat a háttérben.

A vastagbélrák tünetei

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
2018-06-13 16:01
Vastagbélrák

A vastagbélrák és végbélrák a tüdőrákot követően a második leggyakoribb oka a daganatos halálozásoknak, hazánkban és világszerte egyaránt egyre nő a betegek száma. Ismerje fel a vastagbéldaganat korai tüneteit!

Véres széklet - Mire utalhat?

Rákgyógyítás
2017-12-03 14:41

A székletben látható vér ijesztő lehet, de tudnunk kell, hogy nem csak súlyos, hanem jóindulatú, jól gyógyítható betegségre is utalhat. A tüneteket ugyanakkor nem szabad elbagatellizálni, mert súlyos kór jelei is lehetnek.

Hemolitikus urémiás szindróma

WEBBeteg - B. M. , szakfordító
2014-05-24 20:11

A hemolitikus urémiás szindróma (HUS) a vérerek károsodását okozza. A betegséget többnyire az EHEC-baktériumok (enterohaemorrhágiás Escherichia coli) okozzák.