TSH téma

Hogyan hat a pajzsmirigyműködés a fogantatásra?

Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus - 2022-06-03 11:03
A meddőség és a pajzsmirigyműködés közötti kapcsolat már bizonyított. Ennek ismerete és kivizsgálása alapvetően fontos meddő párok esetében. A sokszor tünetmentes elváltozások felismerésével és kezelésével a várt gyermekáldás is létrejöhet.

Szója és pajzsmirigy

Dr. Jäger Szilvia - 2022-06-02 22:03
Már jó ideje folyik a vita arról, hogy milyen kapcsolat van a szójafogyasztás és a pajzsmirigy működése, illetve a pajzsmirigyhez kapcsolódó rendellenességek között.

Pajzsmirigybetegségre utaló laboreredmények

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus - 2022-05-11 09:33
Pajzsmirigybetegségek különös gyakorisággal fordulnak elő serdülőkorban, a változókor és a terhesség idején, illetve az azt követő időszakban. Ismerje meg a pajzsmirigybetegségek kivizsgálása során elvégzett főbb laborvizsgálatok értékeit!

Pajzsmirigy-túlműködés - Okok, tünetek és kezelés

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus - 2022-03-02 16:03
Pajzsmirigy-túlműködés
Pajzsmirigyünknek fontos szerepe van a szervezet egészséges működésében, számos folyamatra kihatva. Betegségei szerteágazó tüneteket okozhatnak. A pajzsmirigyhormonok túltermelődése egy ezen betegségek közül. Leggyakrabban a 20 és 40 év közötti korosztályt érinti, előfordulása kicsit nagyobb nőknél.

A pajzsmirigy-alulműködés tünetei

WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus - 2021-11-18 07:03
Pajzsmirigy-alulműködés
A pajzsmirigy alulműködése (hypothyreosis) különböző életkorokban sokszor eltérő módon alakul ki, de bizonyos formái gyermekkortól a felnőttkoron át az időskorig egyaránt kimutathatóak és hasonló tünetekkel jelentkeznek.

Mennyi TSH-érték az ideális a teherbe eséshez?

Budai Endokrinközpont - Dr. Bérczy Judit, endokrinológus - 2021-11-09 03:03
Teherbe esés előtt sokan kivizsgáltatják magukat, hogy a baba a legideálisabb körülmények közt foganjon meg, ugyanis így nem csak maga a megtermékenyülés és a beágyazódás megy könnyebben, de megfelelő értékek mellett csökken a vetélés és a koraszülés kockázata is.

A pajzsmirigy megnagyobbodásának okai

WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus - 2021-11-08 20:33
Pajzsmirigy-megnagyobbodás
A pajzsmirigy méretének, tapintásának a megváltozása az egyik legbiztosabb jele a pajzsmirigy rendellenes működésének. Az, hogy pontosan mi okozza a pajzsmirigy megnagyobbodását és milyen kezelés szükséges, csak alapos orvosi vizsgálattal állapítható meg.
Általánosságban elfogadott szabály, miszerint a várandósság során kerülni kell a legtöbb gyógyszer szedését. Igenám, de mi a helyzet akkor, amikor az anyuka olyan betegségben szenved, ami akadályozza a baba normál fejlődését? Ilyenkor tovább kell szedni az addig előírt adagot, vagy módosítani kell? A kérdést dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa válaszolja meg.

Megvastagodott nyak, nyelési nehézség

WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus - 2014-01-14 23:23
13 évesen pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg nálam. 2 évig kezeltek, és úgy tűnt, hogy megszűnt a probléma. Néhány hónapja újra orvoshoz fordultam nagyon megvastagodott nyak miatt, mely néha nyelési problémát is okoz. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

TSH laborérték

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2016-08-22 11:39
Labor eredményemben a TSH értéke 0, 036 /0, 4-4, 0/ rendkívül alacsony. Az FT 414, 9 /10, 3-24, 45/, az FT 3 5, 07 /2, 76-6, 45/.Zárójelbe a vizsgálatot végző labor referencia értékeit tett em.Kérdésem: igényel -e gyógykezelést eze az eredmény? V

Babát szeretnénk

Orvos valaszol - Dr. Tekse István - 2016-01-05 15:27
Tisztelt Doktor úr! Augusztus óta tervezzük a babát, 27 éves vagyok. Fogamzásgátlót márciusban hagytam abba. Lassan két éve hogy pajzsmirigy alulműködésem van, váltott szedésben 5 napig 75 mg, majd 2 napig 100 mg Letroxot szedek rá. Szeptember végén

TSH eredmény

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász - 2009-07-06 11:07

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Endokrin paramétereim: TSH   2, 940  mu/l     0, 270-4, 200

Legyen kedves megírni jó e ez az eredmény!

Üdvözlettel Striegl Ágnes

Mi lehet?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-06-10 21:48
Tsh eredmény január végén 72. Januártól L-Thiroxin szedése 150 mg. Ujabb labor eredmény junius 2-án 90, 76. szeretném megtudni mit lehet ezzel tenni? egyébként már 12 éve baj van a pajzsmirigyemmel, de ilyen nagy eltérés még nem volt.   Elöre is kös

Tsh, prolactin

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-06-06 23:23
Kedves Doktor Nő! Köszönöm szépen, hogy válaszolt levelemre! A fenti jeligére írtam ezelött is. Igen, megyek vissza az orvosomhoz, de az csak egy hónap múlva lesz, sajnos! Egy kérdést szeretnék még Önnel feltenni! Ön szerint kizárt az esetemb

TSH csökkenés

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-05-29 09:01
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy vérvétel alkalmával kiderült, hogy a TSH értékem alacsony. 0, 226 ulU/ml A normál érték 0, 268-4, 0 között van.  Az FT4 pedig 17, 8 pmol/l. Voltam pajzsmirigy ultrahangon és izotópos vizsgálaton is. Nem sikerült kideríte

Magas TSH

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-04-06 11:24
21 hetes terhes vagyok. Gyerekkoromban pajzsmirigy problémával kezeltek. Gyógyszert is kellett szednem. Elmentem egy szakorvoshoz, aki azt mondta, hogy nem kell a gyógyszeres kezelés. Ha terhes leszek, akkor menjek el kontrollra. 10 hetes terhesként

Normál pajzsmirigyszint gyermekvárás idején

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-10-31 20:49
Több éve vannak emésztési panaszaim, súlyproblémával küzdök, hullik a hajam, így háziorvosom TSH vizsgálatot javasolt, aminek az eredménye 4, 027 lett. Igaz, hogy ez határértéken belül van, viszont babát tervezünk, és úgy hallottam, hogy ebben az ese