• Tsh témájú cikkek

        WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
        TSH
        A pajzsmirigy méretének, tapintásának a megváltozása az egyik legbiztosabb jele a pajzsmirigy rendellenes működésének. Az, hogy pontosan mi okozza a pajzsmirigy megnagyobbodását és milyen kezelés szükséges, csak alapos orvosi vizsgálattal állapítható meg.
        WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus; Budai Endokrinközpont
        A pajzsmirigy alulműködése (hypothyreosis) különböző életkorokban sokszor eltérő módon alakul ki, de bizonyos formái gyermekkortól a felnőttkoron át az időskorig egyaránt kimutathatóak és hasonló tünetekkel jelentkeznek.
        WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
        Pajzsmirigybetegségek különös gyakorisággal fordulnak elő serdülőkorban, a változókor és a terhesség idején, illetve az azt követő időszakban. Ismerje meg a pajzsmirigybetegségek kivizsgálása során elvégzett főbb laborvizsgálatok értékeit!
        WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
        A thyreoideastimuláló hormon (TSH), más néven pajzsmirigyserkentő hormon az agyalapi mirigyben termelődik, és a pajzsmirigy hormontermelésére gyakorol serkentő hatást.
        healzz.com
        Általánosságban elfogadott szabály, miszerint a várandósság során kerülni kell a legtöbb gyógyszer szedését. Igenám, de mi a helyzet akkor, amikor az anyuka olyan betegségben szenved, ami akadályozza a baba normál fejlődését? Ilyenkor tovább kell szedni az addig előírt adagot, vagy módosítani kell? A kérdést dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa válaszolja meg.
        WEBBeteg
        13 évesen pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg nálam. 2 évig kezeltek, és úgy tűnt, hogy megszűnt a probléma. Néhány hónapja újra orvoshoz fordultam nagyon megvastagodott nyak miatt, mely néha nyelési problémát is okoz. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
        Orvos valaszol - Dr. Rakk Erika
        Tisztelt Dr. Rakk Erika! Köszönöm válaszát a lenti levélre. Édesanyámnak 40 pár évesen strúmája volt, majd 62 éves korában pajzsmirigy alulműködése. Ami még nem hagyott nyugodni a véreredményem kapcsán, hogy az Anti-TPO...
        Orvos valaszol - Dr. Ujj Zsófia Ágnes
        T. Doktor Nő! Vérképemben vannak megcsillagozott eredmények, ezzel kapcsolatosan szeretném megkérdezni, hogy mi lenne a teendőm? Serum HDL Cholesterin 1,3 mmol/L ref. 1,7 Vvt szám: 4,70T/L ref. 3,80-4,50 Monocyta: 7,7 ref....
        Orvos valaszol - Dr. Rakk Erika
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Nemrégiben csináltattam magán laborban egy teljes vérképet, beleértve a pajzsmirigy hormonokat is, eredményeim az alábbiak lettek: TSH 4, 323 mIU/L * 0, 400 - 4, 000 Szabad T4 11, 93 pmol/L 7, 75 - 15, 21 Szabad...
        Orvos valaszol - Dr. Rakk Erika
        Laboreredmenyem tsh: 0, 39 T4 0, 91 ng/dL T3 2, 96 pg/mL Ezen ertekek utalhatnak pajzsmirigy problemara? Kell velemfoglalkozni? Koszonettel
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!