Tüdőfibrózis téma

Intersticiális tüdőbetegségek

WEBBeteg - Dr. Hangonyi Csilla, tüdőgyógyász, allergológus

Intersticiális tüdőbetegségek

Ebbe a csoportba több mint 200 betegség tartozik. A diagnózis felállítása és a terápia nagy feladatot ró a klinikus, radiológus, patológus szakorvosokra, a betegeket gondozó szakdolgozókra.

A tüdőfibrózis és tünetei

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda

A tüdőfibrózis egy ritkábban előforduló tüdőbetegség, azonban a jelentőségét az adja, hogy a gyakorisága egyre nő, ami a különböző környezeti ártalmaknak tudható be.

Tüdőfibrózis - Veszélyes szakmák, és a betegség tünetei

Tüdőközpont - Dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász

A tüdőfibrózis különböző porok, gázok tartós belégzésének következményeként, de egyes gyógyszerek, sugárzás, autoimmun betegség hatására is kialakulhat. A kezdetben enyhe tüneteket okozó betegség mielőbbi felismerésével az állapotromlás lelassítható.

Egyre fiatalabb korban jelentkezik a tüdőfibrózis

Semmelweis Egyetem

Évről évre nő az idiopátiás tüdőfibrózis (IPF), magyarul ismeretlen eredetű tüdőfibrózisos esetek száma Magyarországon, mely jelenleg döntően a 60-65 éves kor feletti korosztályt érinti, ám a következő tíz évben várható, hogy fiatalabb életkorokban is megnő az előfordulási gyakoriság - közölte Dr. Müller Veronika.

Egyre gyakoribb az ismeretlen eredetű tüdőfibrózis idehaza

Semmelweis Egyetem

Évről évre nő az ismeretlen eredetű tüdőfibrózisos esetek száma Magyarországon, jelenleg hozzávetőleg 5-600 betegre tehető – közölte Dr. Müller Veronika.

Ismeretlen eredetű tüdőfibrózis

Well PR

Egy szappanbuborék felfújása is komoly küzdelmet jelent annak, akinek ismeretlen eredetű tüdőfibrózisa van. A betegség Európában 111.000 embert érint, hazánkban körülbelül 1200-ra tehető a diagnosztizálatlan betegek száma.

Tüdőfibrózis okozta Helyey László halálát

WEBBeteg, Index

Életének 66. évében meghalt Helyey László Jászai Mari-díjas színművész. Az Újszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

tüdőfibróztis

Orvos valaszol - Dr. Hangonyi Csilla

Kedves Doktornő! 37 éves férfi vagyok, sohasem dohányoztam. Hivatásom szellemi munka (tanár vagyok) . Két és fél éve diagnosztizáltak nálam szarkoidózist a tüdőben. Majd mintavételnél a szarkó mellett elszórtan saválló pálcákat is találtak, melyr

Tüdőfibrózis

Orvos valaszol - Dr. Hangonyi Csilla

T. Doktor Úr/hölgy! Kb egy hónapja előrehaladott tüdőfibrozist diagnosztizáltak (CT megerősítette) nálam. Az interneten elérhető ismérveket, a gyógyulás esélyeit illetően elolvasva, nem sok reménnyel kecsegtet. A szakrendelőben gyógyszeres keze

Tüdőfibrózis

Orvos valaszol - Dr. Kardos Tamás

Vejemnek 15 éve diagnosztizálták a betegséget amihez szivelégtelenség társult mélyvénás trombózisa volt szinte állandóan fáj a lába, a talpa és a vádlia. Vizhajtót szed. Mi okozhatja? Érsebésznél is jártunk az kizárta az érszűkületet.