• Tüdőfibrózisra van megoldás? Meddig élhet vele?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr /Nő ! A vőmnek tüdőfibrózisa van amely foglalkozási ártalomból ered ,ugyanis először szénbányába,később uránbányába dolgozott. A kérdésem az lenne,hogy mik a gyógyulási esélyei illetve ezzel a betegséggel meddig lehet élni,és milyen kezelések ajánlottak. köszönettel S.Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőfibrózis témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fibrózis sajnos egy krónikus és a kiváltó ok megszüntetése után is lassan progrediáló betegség tud lenni. A legfontosabb a folyamatos utánkövetés, a kiváltó ok kiiktatása és a dohányzás kerülése. A légzésfunkció folyamatos követése, hiszen a szükséges gyógyszeres terápia beállításának is ez az alapja. A jól kezelt és beállított tüdőfibrózis a beteg életkilátásait jelentősen nem befolyásolja. A korrekt szakmai véleményhez ismerni kellenne a jelenlegi légzésfunkciót és amennyiben volt a szövettani eredményt, képalkotó vizsgálatok leleteit. A kezelés célja nem a teljes gyógyulás, hanem a további romlás megelőzése a lehető legjobb mértékben az életminőség javítása.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-07 12:49:38; Megválaszolva: 2010. június 07., 12:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés