Tüdőfibrózis

T. Doktor Úr/hölgy! Kb egy hónapja előrehaladott tüdőfibrozist diagnosztizáltak (CT megerősítette) nálam. Az interneten elérhető ismérveket, a gyógyulás esélyeit illetően elolvasva, nem sok reménnyel kecsegtet. A szakrendelőben gyógyszeres kezelést egyenlőre nem javasoltak. Jelentkező tünetek: napi néhány alkalmankénti köhögés, ami többszöri antibiotikumok hatására sem múlnak el, kb. 3, 5 hónapja, valamint nagyobb igénybevételnél jelentkező lnehéz légzés. Az interneten találtam egy gyógyhatású szert: NEPRINOL (http: //www.enzymus.hu/neprinol-fibrin-defense.html) A leírás szerint ez a szer feloldhatja a fibrilálódott szöveteket. Kérem véleményét, javasolják-e a neprinol szedésének elkezdését, vagy egyéb javaslatuk lenne-e a gyógyulás reményében. Köszönettel: F. István

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza tüdőfibrózis témában

Kedves Kérdező!

Sajnos ezzel a készítménnyel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de a már kialakult fibrózis nem fordítható vissza, a további súlyosbodás megelőzésére szóba jöhet egyéb gyógyszeres kezelés.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. április 14., 23:04; Megválaszolva: 2014. április 18., 21:51
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
tüdőfibróztis
Kedves Doktornő! 37 éves férfi vagyok, sohasem dohányoztam. Hivatásom szellemi munka (tanár vagyok) . Két és fél éve diagnosztizáltak nálam...
Tüdőfibrózis
Vejemnek 15 éve diagnosztizálták a betegséget amihez szivelégtelenség társult mélyvénás trombózisa volt szinte állandóan fáj a lába, a talpa és...
Tüdöfibrózis
Jó napot kivánok, köszönöm az állandó küldéseket betegségel kapcsolatosan, szeretném meg tudni hogy a tüdöfibrozisum mostanában észleltem hogy...
Tüdőfibrózisra van megoldás? ...
Tisztelt Dr Úr /Nő! A vőmnek tüdőfibrózisa van amely foglalkozási ártalomból ered, ugyanis először szénbányába, később uránbányába...
Tüdő röntgen
Tisztelt Doktornő! Az alábbi diagnózist kaptam, be nem azonosított vírusfertőzést követő kivizsgáláson. 94-95% saturációs értéket mértek...