Tályog téma

Bartholin-ciszta és Bartholin-tályog

WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos

A Bartholin-mirigy a hüvelybemenetnél helyezkedik el, mindkét oldalon megtalálható a nagyajkak alsó harmadában. Amennyiben a mirigy begyullad, duzzanat, pirosság, fájdalom, láz jelentkezhet, míg előtte a legtöbb beteg a mirigy létezéséről sem tudott.

Császármetszést követő sebfertőzés

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász

A császármetszést követően jelentkező sebfertőzés leggyakrabban a műtéti metszés helyén jelentkező bakteriális fertőzés következménye. Leggyakoribb tünetei a láz (38-39,4 °C), a sebérzékenység, helyi bőrpír és duzzanat, valamint alhasi fájdalom. A megfelelő kezelés nagyon fontos a fertőzés komplikációinak elkerülése érdekében.

Emlőtályog - Tünetek, okok és kezelés

WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus

Mi okozhatja emlőtályog kialakulását? Mik lehetnek a tünetei? Hogyan diagnosztizálható? Hogyan kezelhető? Mit lehet tenni a megelőzése érdekében?

A tüdőtályog okai, tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos

Tüdőtályog

A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg, kialakulását vagy a legyengült, sérült, immunkárosodott szervezetet megtámadó virulens kórokozó okozza, vagy daganat segíti elő. Prognózisa ennek megfelelően rosszabb, mint általában a tüdőgyulladásos betegségé.

Mi lehet ez?

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina

5 hete lett ez a hasamon.Hatalmas volt aztán 2 hete kifakadt közepén lett egy lyuk.Fájni nem fáj de még sűrű váladék ürül belőle. Mi lehet ez? Mit kellene tennem?

Ismeretlen rovar csípése fejtetőn

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina

Tisztelt Doktrornő! A fejtetőmet körülbelül 3 hete megcsípte egy ismeretlen rovar. A mellékletben csatoltam egy képet, amely kéthéttel ezelőtti és egy mostani állapotról készült. A csípésen 5 napja dermovate kenőcsöt használok, de ez alatt vörössé

Tályog a szájpadláson

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tályog nőtt a szájpadlásomon. Néhány hónapja már volt egy tályogom a szájpadlásom másig oldalán. Nagyon aggaszt, hogy egyre csak nő, de rettentően félek az érzéstelenítő injekciótól, 4 órás zsibbadástól. Szeretném megtudni, hogy meddig nő a tályog?

Miért kell engem fé évente műteni Bartholyn mirigy tályoggal

Orvos valaszol - Dr. Somorjai Attila

Tisztelt Szakorvos! Először 13 évvel ezelőtt, majd tavaly 2-szer és idén egyszer műtöttek Bartholyn mirigy tályog megszüntetésével. A kezelő orvosok közül mindenki azt mondta, sajnos ez ilyen gyakori nálam és ezt mindég műtéttel kell eltávolítani.

ülőcsontgyulladás

Orvos valaszol - Dr. Papp Géza

Tisztelt doktor úr/nő. A problémám hogy az ülőcsontom gyulladást érzek napok óta és a munkásruhámat sem tudom viselni ami kantáros vagy passzosabb mert egyből irritál. Az ülés egyre rosszabb sőt háton fekve sem a legjobb, érzek folyadékot is ami nyo

tályog a két nyílás között

Orvos valaszol - Dr. Bánfalvy Péter

Tisztelt Bánfalvi Péter Doktor Úr! Szeretném kérni segítségét, véleményét azzal kapcsolatban, hogy kb. 10 éve először jött ki rajtam tályog, a hüvely és a végbélnyílás között. Az akkori nőgyógyászom diagnosztizálta, adott rá kenőcsöt. Phenylbutazo